Συνεχείς οι αντιδράσεις για τη "Λευκή Νύχτα" στην έναρξη του Καρναβαλιού Πάτρας

Το Σάββατο 19 Iανουαρίου την ημέρα της Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν και το βράδυ στην Αχαική πρωτεύουσα. Η σκέψη των εμπόρων είναι τα καταστήματα να ανοίξουν το πρωί κάποιες ώρες να μετά τις 10 , να κλείσουν το μεσημέρι και να ανοίξουν και πάλι μετά τις 18:00 το απόγευμα μέχρι τις 23:00 το βράδυ, ενώ θα είναι ανοιχτά και την επόμενη μέρα  την Κυριακή 20 Ιανουαρίου. Η απόφαση αυτή συνεχίζει να προκαλεί έντονες αντιδράσεις. Οι εμπορουπάλληλοι εξέδωσαν νέα ανακοίνωση μέσω της οποίας  καλούν τους τοπικούς άρχοντες να πάρουν θέση για την απόφαση αυτή.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Δυστυχώς το τέλος του 2018 βρήκε μια δυσάρεστη έκπληξη τον πολύπαθο κλάδο των εμποροϋπαλλήλων Κάποιοι θέλοντας να επιβάλουν νεοφιλελεύθερες νοοτροπίες στην ελληνική αγορά (το παράδοξο είναι ότι καθιερώνονται από ανθρώπους που κατά το όνομα θέλουν να λέγονται αριστεροί οι περισσότεροι) πέτυχαν και με την βοήθεια του περιφερειακού συμβουλίου την καθιέρωση λευκής νύχτας στην έναρξη του καρναβαλιού ,μιας έναρξης που την έχουμε πληρώσει και εμείς οι ΕΜΠΟΡΟΫΠΆΛΛΗΛΟΙ όπως όλες τις εκδηλώσεις που θα γίνουν εκείνη την ημέρα Μιας λευκής νύχτας (και ημέρας) που θα ξεκινήσει από τις 9 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ εξαναγκάζοντας χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους (με το φόβο της απόλυσης) και μικρομεσαίους επιχειρηματίες που δουλεύουν μόνοι τους τα καταστήματα τους σε ένα εξαντλητικό ωράριο ,και καθιστώντας τους, δημότες δεύτερης κατηγορίας που δεν έχουν δικαιώματα στις γιορτές της πόλης Και επειδή έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών και επειδή αρκετοί θέλουν να κυβερνήσουν αυτή την πόλη και αυτούς τους δεύτερης κατηγορίας πολίτες (όπως μας θεωρούν κάποιοι ) τους καλούμε να πάρουν θέση σε αυτό το έγκλημα της λευκής νύχτας που γίνεται κατά των εμποροϋπαλλήλων και των αδύναμων μικρομεσαίων επιχειρηματιών Τελικά θέλουν ένα καρναβάλι χωρίς εμποροϋπαλλήλους καρναβιστες; Είναι υπέρ μερικών φωνών που μιλάνε ακόμη και άνοιγμα των καταστημάτων και την τελευταία Κυριακή των απόκρεω ;Τα δικαιώματα μας τελικά είναι μόνο η πληρωμή των δημοτικών τελών; Από τον κύριο Ρωρο (ώρα λευκής νύχτας Πατρών) δεν περιμένουμε απάντηση ,περιμένουμε όμως απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ που υποτίθεται ότι είναι αριστερό κόμμα πως αποδέχτηκε τέτοιες νεοφιλελεύθερες νοοτροπίες Περιμένουμε μια απάντηση από τον κ.Αλεξόπουλο ,τον κ.Κατσιφώρα και τον κ.Φαρμάκη που αντί να στηρίξουν τους αδύναμους εργαζόμενους στήριξαν τους μεγαλέμπορους …και τους ζητάμε να πάρουν πίσω αυτήν την απόφαση που μας προσβάλει σαν ανθρώπους και σαν δημότες…..Θ

ΕΛΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ;…κάντε την χωρίς τους εργαζόμενους που με τον φόβο της απόλυσης τους επιβάλλεται εξαναγκαστική εργασία ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ κύριοι υποψήφιοι είσαστε υπέρ η κατά;…την ουδετερότητα θα την θεωρήσουμε συνενοχή.

Ολοι κύριοι υποψήφιοι γνωρίζετε ότι οι εμπορουπάλληλοι πληρώνονται με 480 ευρώ τον μήνα και έχουμε δεχτεί τρομακτική επίθεση στα δικαιώματα μας τα τελευταία χρόνια, τελευταία χρόνια όπου η παραβατικότητα των εργοδοτών μας έχει χτυπήσει κόκκινο ,ένα ακόμη χτύπημα αυτό της λευκής νύχτας μαζί με των Κυριακών δεν θα το δεχτούμε έτσι αμαχητί …. αναμένουμε τις τοποθετήσεις σας ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ αυτοί ΜΑΥΡΟ εμείς στις εκλογές

ΕΛΕΎΘΕΡΟΙ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ"


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

EE: Η Επιτροπή χρηματοδοτεί καινοτόμες ιδέες για τη μείωση της μακροχρόνιας ανεργίας

Η προκήρυξη προσκλήσεων υποβολής προτάσεων για την επίτευξη αυτού του σκοπού ανακοινώθηκε στο πρόσφατο σχέδιο …