Θέμα ημερών οι ανακοινώσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού (VIDEO)

Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ανακοινωθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό «KONTRA».

«Η κυβέρνηση κάνει πράξη τη δέσμευσή της, η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ανακοινωθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου και θα συνοδευτεί με ταυτόχρονη κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτατου μισθού των νέων έως 25 ετών. Ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός θα ισχύει για όλους χωρίς ηλικιακές διακρίσεις», δήλωσε η υπουργός.

  • Επισημαίνοντας ότι επί της σημερινής κυβέρνησης έχουν δημιουργηθεί πάνω από 370.000 θέσεις εργασίας, αναφέρθηκε στο «πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας» που θα υλοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και αφορά «ανθρώπους οι οποίοι έκλεισαν την επιχείρησή τους, ήταν αυτοαπασχολούμενοι ή ελεύθεροι επαγγελματίες και σταμάτησαν τη δραστηριότητά τους λόγω της οικονομικής κρίσης. Θα επιχορηγήσουμε μέσω του ΟΑΕΔ περίπου 5.000 ανέργους, προκειμένου να αρχίσουν ξανά την οικονομική τους δραστηριότητα».

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «η επιτροπεία έχει τελειώσει και η έξοδος από τα μνημόνια ήταν απολύτως καθαρή. Αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας είναι αυτό που συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., δηλαδή η διαδικασία του ευρωπαϊκού εξαμήνου».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Το Περιστέρι θα επισκεφθεί την Τρίτη ο Νίκος Ανδρουλάκης

To πρόγραμμα του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη αναλυτικά Την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 στις …