8 χρόνια μετά τον θάνατό τους η απονομή μεταλλίου ανδραγαθίας

Το Αστυνομικό Αριστείο Ανδραγαθίας απονέμει η Πολιτεία σε 3 αστυνομικούς 8 ολόκληρα χρόνια μετά το θάνατό τους από πυρά κακοποιών. Με προεδρικό διάταγμα ύστερα από πρόταση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ολγας Γεροβασίλη απονέμεται το μετάλλιο “Αστυνομικό Αριστείο Ανδραγαθίας στους “τέως Αστυφύλακες:

  • Ευαγγελινέλη Ιωάννη του Εμμανουήλ
  • Σκυλογιάννη Γεώργιο του Χρήστου,

επειδή αποδεδειγμένα εξέθεσαν την ζωή τους σε άμεσο και προφανή κίνδυνο, κατά τη δραστηριότητα που επέδειξαν εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία την 1-3-2011, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη Αττικής όπου, τραυματίστηκαν θανάσιμα, σε συμπλοκή με ένοπλους και επικίνδυνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια κακοποιούς, πράξη που, αντικειμενικά κρινόμενη, συνιστά ‘έξοχο’ ανδραγάθημα και υπερβαίνει κατά πολύ την εκτέλεση του καλώς εννοούμενου υπηρεσιακού καθήκοντος”.

Ηταν απόγευμα της 1ης Μαρτίου 2011 όταν οι δύο άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ έπεφταν νεκροί ύστερα από καταδίωξη ληστών. Στο μικρό στενό του Ρέντη οι ένοπλοι ομογενείς από τη Ρωσία, οι οποίοι προηγουμένως είχαν διαπράξει ληστεία σε περίπτερο στο Μενίδι, με καλάσνικοφ και πιστόλι κυριολεκτικά “γάζωσαν” τον 23χρονο Γιάννη Ευαγγελινέλη από το Περιστέρι και τον 22 Γιώργο Σκυλογιάννη από το Κεφαλόβρυσο Τρικάλων τραυματίζοντας σοβαρά δύο ακόμα συναδέλφους τους της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Το Αστυνομικό Αριστείο Ανδραγαθίας απονέμεται, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της κυρίας Γεροβασίλη που αναρτήθηκε σήμερα στη “Διαύγεια”, και

  • στον πρώην αρχιφύλακα Γιώργο Ανδριτσόπουλο,

ο οποίος έχασε την ζωή του “εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία την 17-6-2013 στο Δίστομο Βοιωτίας, σε συμπλοκή με ένοπλους και επικίνδυνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια κακοποιούς”. Ο αρχιφύλακας, που υπηρετούσε στο τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής με Αλβανούς δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, από τα πυρά του αδίστακτου εκτελεστή Μάριον Κόλα.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Το ευρώ υποχωρεί 0,12%, στα 1,0817 δολάρια

Το ευρώ βρίσκεται στα 163,4640 γεν, στο 0,8551 με τη στερλίνα και στο 0,9768 με …