Θέσεις για 12 άτομα σε Υπηρεσία Μέριμνας

Η Υπηρεσία Μέριμνας και Αποκατάστασης Εκτοπισθέντων ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί της Ρύθμισης της Απασχόλησης Εργοδοτουμένων Αορίστου και Εργοδοτουμένων Ορισμένου Χρόνου στη Δημόσια Υπηρεσία Νόμου του 2016 (Ν. 70(Ι)/2016-εφεξής ο Νόμος), γίνονται δεκτές αιτήσεις για απασχόληση δώδεκα (12) εργοδοτουμένων ορισμένου χρόνου για την εκτέλεση του έργου τακτής προθεσμίας διάρκειας μέχρι δύο ετών για τις ανάγκες υλοποίησης του έργου «Διεκπεραίωση Συσσωρευμένων Αιτήσεων Παραχώρησης Στεγαστικής Βοήθειας».

Η βασική αμοιβή θα είναι στην αρχική βαθμίδα της Κλίμακας Α1 και σε αυτή θα προστίθεται οποιαδήποτε εγκεκριμένη αύξηση και το τιμαριθμικό επίδομα που θα ισχύει κατά την περίοδο απασχόλησης.
Με βάση το άρθρο 10 του Ν. 70(Ι)2016, εργοδοτούμενος ο οποίος προσλαμβάνεται δυνάμει των διατάξεών του, απασχολείται με μειωμένη κλίμακα εισδοχής κατά 10% για τους πρώτους είκοσι τέσσερις (24) μήνες από την πρόσληψή του, όπως καθορίζεται στον εκάστοτε ετήσιο σε ισχύ περί Προϋπολογισμού Νόμο. Με τη συμπλήρωση είκοσι τεσσάρων (24) μηνών απασχόλησης ο εργοδοτούμενος τοποθετείται στην αρχική βαθμίδα της μισθοδοτικής κλίμακας της θέσης που αναφέρεται στο οικείο σχέδιο υπηρεσίας ή σε σημείωση που περιλαμβάνεται στον εκάστοτε σε ισχύ ετήσιο περί Προϋπολογισμού Νόμο.

1. Καθήκοντα και ευθύνες
(i) Εκτελεί γενικά γραφειακά και λογιστικά καθήκοντα.
(ii) Συλλέγει, επεξεργάζεται στοιχεία και πληροφορίες και προβαίνει στην ετοιμασία και υποβολή εκθέσεων σχετικά με αιτήματα για στεγαστική βοήθεια.
(iii) Αναλαμβάνει τη φυσική καταχώριση στο Αρχείο της Υπηρεσίας Μέριμνας που δυνατό να περιλαμβάνει άνοιγμα /δημιουργία νέων φακέλων, ενημέρωση υφιστάμενων φακέλων με αλληλογραφία, καταχώριση εγγράφων, ενημέρωση συστήματος, επεξεργασία αλληλογραφίας κ.ο.κ
(iv) Aναλαμβάνει την ηλεκτρονική καταχώριση στο αρχείο της Υπηρεσίας που δυνατό να περιλαμβάνει ηλεκτρονική δημιουργία φακέλων, δημιουργία αιτήσεων στο σύστημα, ενημέρωση υφιστάμενων ηλεκτρονικών φακέλων, καταχώριση εγγράφων, επεξεργασία αλληλογραφίας κ.ο.κ.
(v) Αναλαμβάνει την εξυπηρέτηση κοινού της Υπηρεσίας που δυνατό να περιλαμβάνει παραλαβή αιτήσεων και αιτημάτων καθώς επίσης και παροχή πληροφοριών σε θέματα στεγαστικών σχεδίων.
(vi) Eτοιμάζει και υποβάλει σημειώματα/ εκθέσεις / επιστολές.
(vii) Συμβάλει στην εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας.
(viii) Bοηθά στην εκτέλεση ή / και αναλαμβάνει την εκτέλεση εργασίας σχετικά με τις αρμοδιότητες και τις δραστηριότητές της Υπηρεσίας.
(ix) Eκτελεί οποιαδήποτε άλλα καθήκοντα του ανατεθούν.

2. Απαιτούμενα Προσόντα
(i) Οι αιτητές πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
(ii) Οι αιτητές πρέπει να είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας ή πολίτες Κράτους Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές.
(iii) Απολυτήριο αναγνωρισμένης σχολής μέσης εκπαίδευσης.
(iv) Πολύ καλή γνώση της Ελληνικής γλώσσας και καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας.

Σημειώσεις:
(α) Ενόψει Απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην Αναθεωρητική Έφεση 60/2011, η κατοχή γλωσσών στο απαιτούμενο επίπεδο θα πρέπει να τεκμηριώνεται από τους υποψηφίους είτε μέσω αποδεκτών τεκμηρίων είτε μέσω εξετάσεων μέχρι την ημερομηνία λήξης της υποβολής των αιτήσεων.
(β) Αναφορικά με τους υποψηφίους –
(i) Των οποίων η μητρική τους γλώσσα δεν είναι η Ελληνική και δεν έχουν απολυτήριο Ελληνικού Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης, και
(ii) οι οποίοι δυνάμει του Άρθρου 2.3 του Συντάγματος, επέλεξαν να ανήκουν στην Ελληνική Κοινότητα, απαιτείται μόνο καλή γνώση της Ελληνικής γλώσσας, νοουμένου ότι θα έχουν άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας.
(v) Γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών, η οποία αποδεικνύεται με:
(α) επιτυχία σε εξετάσεις E.C.D.L., Κ.Ε.Β.Ε., ICT Hellas, ICT Europe και Cambridge στα θέματα Επεξεργασίας κειμένου (Word Processing) και Λογιστικών Φύλλων (Spreadsheets),
ή
(β) Πιστοποιητικό ή Δίπλωμα στη Διοίκηση Γραφείου ή/και στις Γραμματειακές Σπουδές, φοίτησης τουλάχιστο 1 έτους από αξιολογημένο πιστοποιημένο πρόγραμμα σπουδών από το Συμβούλιο Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης Πιστοποίησης
(vi) Πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος ή ισότιμο προσόν αποτελεί πλεονέκτημα.
(vii) Μεταπτυχιακό δίπλωμα ή τίτλος ή ισότιμο προσόν, που αποκτήθηκε μετά από σπουδές διάρκειας ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους, αποτελεί επιπρόσθετο πλεονέκτημα.
(viii) Πείρα σχετική με τα καθήκοντα της θέσης θα αποτελεί επιπρόσθετο πλεονέκτημα.
(ix) Aκεραιότητα χαρακτήρα, πρωτοβουλία, υπευθυνότητα και ευθυκρισία.

3. Μοριοδότηση και κριτήρια αξιολόγησης

ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΜΟΡΙΑ

  • Βαθμός απολυτηρίου αναγνωρισμένης σχολής μέσης εκπαίδευσης
    -Άριστα (18,50-20/20): 8 μόρια
    -Πολύ Καλά (15,50-18,49/20): 7 μόρια
    -Καλά (13,50-15,49/20): 6 μόρια
    -Σχεδόν Καλά (10-13,49/20): 5 μόρια
  • Πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος ή ισότιμο προσόν: 4 μόρια
  • Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (Μaster’s Degree): 2 μόρια
  • Πείρα, σχετική με τα καθήκοντα της θέσης στα θέματα στεγαστικής πολιτικής: 0,5 μόριο για κάθε συμπληρωμένο εξάμηνο, με ανώτατο όριο τα 4 μόρια

4. Σημειώσεις
4.1 Σε περίπτωση υποψηφίων που ισοψηφούν, για τον καθορισμό προτεραιότητας θα χρησιμοποιούνται τα πιο κάτω κριτήρια με τη σειρά που εμφανίζονται:

  • Διάρκεια πείρας σε συναφή θέματα
  • Ακαδημαϊκά Προσόντα (δηλ. πρώτος κατατάσσεται αυτός που κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα, δεύτερος αυτός που κατέχει πανεπιστημιακό δίπλωμα κ.ο.κ)
  • Βαθμός πανεπιστημιακού διπλώματος (προτεραιότητα σε υποψηφίους με υψηλότερη βαθμολογία)
  • Βαθμός απολυτηρίου (προτεραιότητα στους υποψηφίους με υψηλότερη βαθμολογία)
  • Ημερομηνία γέννησης (προτεραιότητα στους υποψηφίους με την προγενέστερη ημερομηνία γέννησης.

4.2 Η πολύ καλή γνώση της Ελληνικής και η καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας διαπιστώνεται με βάση τα αποδεκτά τεκμήρια που καθορίζει η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας (www.psc.gov.cy).
4.3 Πείρα σχετική με τα καθήκοντα της θέσης είναι η πείρα που αποκτήθηκε μετά την απόκτηση των ακαδημαϊκών προσόντων. Η πείρα που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών δεν επιμετρείται.
4.4 Οι προσληφθέντες είναι δυνατό να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε Επαρχία, ανάλογα με τις ανάγκες της Υπηρεσίας Μέριμνας και Αποκατάστασης Εκτοπισθέντων.

Ειδικότητες:

  • Λευκωσία – 8 θέσεις
  • Λεμεσός – 2 θέσεις
  • Λάρνακα – 2 θέσεις

4.5 Η απασχόληση των εργοδοτουμένων ορισμένου χρόνου θα είναι για ένα χρόνο με δικαίωμα ανανέωσης ανά έτος μέχρι την ολοκλήρωση του έργου στα δύο χρόνια, εφόσον κατά την αξιολόγησή τους οι εργοδοτούμενοι ορισμένου χρόνου κριθούν επαρκείς και νοουμένου ότι πληρούνται οι πρόνοιες της παραγράφου (β) του εδαφίου (2) άρθρου 9 του Νόμου Ν. 70(Ι)/2016. Με τη λήξη της απασχόλησης η εργοδότησή τους τερματίζεται αυτοδικαίως, χωρίς την καταβολή αποζημίωσης ή την τήρηση οποιασδήποτε άλλης διατύπωσης.
4.6 Με βάση τον υπό αναφορά Νόμο, τα άτομα που προσλαμβάνονται δε θα μετατρέπονται σε εργοδοτουμένους αορίστου χρόνου. Σημειώνεται επίσης ότι σε περίπτωση που το έργο ολοκληρωθεί πριν τη λήξη της σύμβασης ή/και κατά την ετήσια αξιολόγηση του ο εργοδοτούμενος κριθεί ανεπαρκής, τότε τυγχάνουν εφαρμογής οι διατάξεις του περί Τερματισμού Απασχόλησης Νόμου του 1967 έως 2003.
4.7 Η μισθοδοσία καθορίζεται σύμφωνα με το άρθρο 10 του περί Προϋπολογισμού του 2018 Νόμου του 2017 (Ν. 51(ΙΙ)/2017) και του σχετικού Παραρτήματος – Μισθολογικές Κλίμακες του υπό αναφορά Νόμου.
4.8 Οι αιτήσεις από μέρους των ενδιαφερομένων θα πρέπει να υποβληθούν στον ειδικό ηλεκτρονικό τύπο που βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Μέριμνας και Αποκατάστασης Εκτοπισθέντων http://aps.ymape.moi.gov.cy όχι αργότερα από την 21 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 12:00 μ. Eκπρόθεσμες αιτήσεις δε θα γίνονται αποδεκτές.
4.9 Οι αιτήσεις θα πρέπει να συμπληρώνονται κατάλληλα και να περιέχονται σε αυτές με ακρίβεια όλα τα ζητούμενα στοιχεία τα οποία να τεκμηριώνονται με τα επισυναπτόμενα αναγκαία πιστοποιητικά ή άλλα τεκμήρια, διαφορετικά οι αιτήσεις δε θα γίνονται αποδεκτές. Τα πρωτότυπα αποδεικτικά στοιχεία θα πρέπει να παρουσιαστούν όταν ζητηθούν για έλεγχο.
4.10 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στην κα Μαρία Χριστοφίδου (τηλ. 22456218 Email: machristofidou@papd.mof.gov.cy ) και στην κα Μαρία Καζαφανιώτου (τηλ. 22456279-email: mkazafaniotou@mof.gov.cy ).


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης: Αύριο ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Ο κατώτατος μισθός από το 2019 και τα 650 ευρώ που ήταν, έχει φθάσει στα …