Καμμένος: Υπογράφω πρόταση μομφής αν Μητσοτάκης δεχτεί τη θέση μου για ΠΓΔΜ

Έτοιμος να προσυπογράψει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Τσίπρα εφόσον η Νέα Δημοκρατία δεσμευτεί πως δεν αποδέχεται τον όρο «Μακεδονία» σε οποιαδήποτε επίλυση του ονοματολογικού δήλωσε ο τέως κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος.
Ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας δήλωσε στο Star πως είναι διατεθειμένος να συμμαχήσει με την ΝΔ, μαζί με όσους βουλευτές έχουν απομείνει στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ώστε να ρίξουν ακόμα «και τώρα» την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Άφησε ωστόσο αιχμές κατά της στάσης του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι είναι διατεθειμένος να διαπραγματευτεί τον όρο «Μακεδονία» προκειμένου να επιδιώξει δική του συμφωνία «με τους Δυτικούς». «Δεν πείθει κανέναν», προσέθεσε.
Ούτως ή άλλως πάντως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν φαίνεται να διαθέτει αρκετές έδρες ώστε να μπορεί να συμβάλει σε πτώση της κυβέρνησης δεδομένου ότι στελέχη του έχουν δηλώσει πως θα στηρίξουν το σημερινό σχήμα.
Ο κ. Καμμένος αρνήθηκε τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι έχει κρυφή συμφωνία με τον κ. Τσίπρα ώστε τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι ΑΝΕΛ να παίξουν πολιτικά παιχνίδια.
Κατηγόρησε την υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά πως τον πρόδωσε και τον βουλευτή Βασίλης Κόκκαλης πως χρησιμοποίησε τους ΑΝΕΛ. Αμφότεροι διαγράφηκαν σήμερα λόγω της πρόθεσής τους να στηρίξουν την κυβέρνηση στην ψήφο εμπιστοσύνης την Τετάρτη.
Κατήγγειλε ακόμα χρηματισμούς και δωροδοκίες πολιτικών τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΠΓΔΜ ώστε να συγκεντρωθεί στήριξη για την συμφωνία των Πρεσπών, ισχυριζόμενος πως το ίδρυμα Σόρος είναι πίσω από πολλές ενέργειες. Δεν παρουσίασε καμία απόδειξη για τις καταγγελίες του.
Σημείωσε πως περιμένει από τον κ. Τσίπρα να αφαιρέσει τα υπουργικά χαρτοφυλάκια από τα στελέχη των ΑΝΕΛ που δήλωσαν διατεθειμένα να στηρίξουν την κυβέρνηση παρά την αποχώρηση του κόμματος από το σχήμα.
«Θα είχε την υποχρέωση αυτούς που φεύγουν από εμένα για μία καρέκλα, τουλάχιστον αυτήν την καρέκλα να μην τους την δώσει», είπε, συμπληρώνοντας πως έχει υποβάλει σχετικό αίτημα στον πρωθυπουργό.
Προσέθεσε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να μην λάβει ψήφο εμπιστοσύνης την Τετάρτη, επιστρατεύοντας «κάθε συνταγματικό μέσο» που διαθέτει.
Διευκρίνισε πάντως πως ο κ. Τσίπρας του έχει πει ότι εάν διασφαλίσει την εμπιστοσύνη της Βουλής θα επιδιώξει να παραμείνει όσο μπορεί στην διακυβέρνηση, παρά την κοινοβουλευτική μειοψηφία.
Επιτέθηκε ονοματικά σε ανώτερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, λέγοντας πως επιχειρούσαν επί χρόνια να υπονομεύσουν την συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, όμως ο κ. Τσίπρας «τους έγραφε στα παλαιότερα των υποδημάτων του».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ισραήλ: Ο οίκος S&P υποβαθμίζει το αξιόχρεο του Ισραήλ

"Η πρόσφατη εξάπλωση της σύγκρουσης με το Ιράν μεγεθύνει τους γεωπολιτικούς κινδύνους" Ο διεθνής οίκος …