Νόμος Κατσέλη και μείωση των κόκκινων δανείων στην ατζέντα ΥΠΟΙΚ – τρόικας

Ξεκινούν από την Παρασκευή οι διαβουλεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας ενόψει της άφιξης των επικεφαλής τη Δευτέρα. Στο επίκεντρο το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη» και η μείωση των «κόκκινων» δανείων των τραπεζών.
Στις διαπραγματεύσεις θα τεθεί και το θέμα της ρύθμισης έως 120 δόσεις για όφειλες προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες καθώς και οι κίνδυνοι για τον προϋπολογισμό από τις δικαστικές αποφάσεις για παλαιότερες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Εντωμεταξύ, σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο, το Μάρτιο θα ληφθεί από το Eurogroup η απόφαση για την επιστροφή στην Ελλάδα της πρώτης δόσης, ύψους 600 εκατ. ευρώ, από τα κέρδη των ομολόγων των κεντρικών τραπεζών των χωρών της ευρωζώνης.
Στο τέλος Φεβρουαρίου οι θεσμοί αναμένεται να δώσουν στη δημοσιότητα τη δεύτερη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα, βάσει της οποίας θα ληφθεί η απόφαση για την αποδέσμευση της πρώτης δόσης.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Οριακή άνοδος 0,06%, στα 175,44 εκατ. ευρώ ο τζίρος

Πάντως η αγορά έκλεισε με θετικό πρόσημο για έκτη συνεδρίαση στη διάρκεια των οποίων ο …