Έξαρση της γρίπης: 7 νεκροί στην Κροατία-Κλειστά σχολεία στη Βουλγαρία

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανησυχία προκαλεί η έξαρση της γρίπης στην Κροατία και το Κέντρο Ελέγχου βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των σοβαρών κρουσμάτων που έχουν, ήδη, καταγραφεί.
Ο επικεφαλής του Κέντρου Βλάντιμιρ Ντραζένοβιτς δήλωσε ότι, η αυξημένη δραστηριότητα της γρίπης “ αποτυπώνεται” αρχικά στον αριθμό των ασθενών (πάνω από οκτώ χιλιάδες άτομα, από τις αρχές του χειμώνα), αλλά και στο θάνατο επτά ατόμων από επιπλοκές γρίπης.
Εξάλλου, ο δήμος του Ζάγκρεμπ σε συνεργασία με τις υγιειονομικές αρχές πρόκειται να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, στη διάρκεια της οποίας θα παρουσιάσουν στοιχεία και οδηγίες προς του πολίτες για το πώς θα προστατευθούν και τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που εντοπίσουν συμπτώματα γρίπης.
Δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων αναφέρουν ότι εκατοντάδες πολίτες από όλη τη χώρα καταφθάνουν στο Ζάγκρεμπ σε κλινικές όπου μπορούν να νοσηλευθούν. Ο αριθμός των νοσηλευόμενων με γρίπη και φλεγμονή πνευμόνων αυξάνεται σημαντικά και αρκετοί είναι αυτοί που χρειάζονται, πέρα από φαρμακευτική, και μηχανική υποστήριξη. Οι ειδικοί αναμένουν αύξηση των σοβαρών κρουσμάτων, καθώς, όπως τονίζουν, η κορύφωση της γρίπης αναμένεται τους επόμενους μήνες.
Βουλγαρία: Κλειστά σχολεία λόγω της επιδημίας γρίπης
Στη Βουλγαρία, 149 σχολεία και νηπιαγωγεία έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, λόγω της επιδημίας γρίπης. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας και Επιστημών της Βουλγαρίας, τα περισσότερα από τα σχολεία είναι στις περιφέρειες του Πλόβντιβ (140) και της Στάρα Ζαγόρα.
Η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων κρίθηκε απαραίτητη, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση και, προστίθεται ότι, οι υγιειονομικές αρχές πραγματοποιούν τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Από το υπουργείο ανακοινώθηκε, επίσης, ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας σχολείων και σε άλλες περιοχές, απόφαση που θα ληφθεί - εφόσον κριθεί απαραίτητο - έπειτα από την εξέταση όλων των δεδομένων.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δένδιας: Τι περιλαμβάνει η πρώτη φάση του οικιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων

O υπουργός Εθνικής 'Αμυνας βρίσκεται σήμερα στην Ορεστιάδα συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δ. …