Χάος στο Σύνταγμα: Αποπνυκτική ατμόσφαιρα - Εριξαν χημικά για να διαλύσουν την διαδήλωση - Μαχαίρωσαν άντρα - Επιτέθηκαν σε ρεπόρτερ (photo-live video)

Χάος στο Σύνταγμα: Αποπνυκτική ατμόσφαιρα - Εριξαν χημικά για να διαλύσουν την διαδήλωση - Μαχαίρωσαν άντρα - Επιτέθηκαν σε ρεπόρτερ  (photo-live video)

Σκηνές πανικού στον σύνταγμα στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο εργαζομένων του ΕΚΑΒ κ. Γιώργο Μαθιόπουλο έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Ιπποκράτειο» έξι άτομα με αναπνευστικά και ορθοπεδικά προβλήματα ενώ ένας άνδρας που βρισκόταν στην οδό Βουκουρεστίου τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταβαίνει στην περιοχή ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Τόσο το ΕΚΑΒ όσο και το νοσοκομείο «Παίδων» διέψευσαν τη μεταφορά βρέφους με αναπνευστικά προβλήματα από το συλλαλητήριο.

Τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί, καθώς και ορισμένοι πολίτες, έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα τόσο στα σκαλιά πίσω από τον Άγνωστο Στρατιώτη, όσο και στο προαύλιο της Βουλής, όταν επιχείρησαν να εισβάλλουν κουκουλοφόροι.

Οι οργανωτές του συλλαλητηρίου ζήτησαν, από τα μεγάφωνα, να απομακρυνθούν παιδιά και ηλικιωμένοι, προκειμένου να μην υπάρξουν δυσάρεστα περιστατικά, ενώ ζητούν να κατευθυνθούν διασώστες στο Σύνταγμα.

Ο κόσμος άρχισε να απομακρύνεται προκειμένου να αποφύγει τα χημικά.

Μαχαίρωσαν άνδρα στο κέντρο της Αθήνας επιτέθηκαν σε ρεπόρτερ και δημοσιογράφους

ΝΝΝ

ΠΠ

ΕΛΑΣ: Ακροδεξιοί προκάλεσαν τα επεισόδια

"Η εκτίμησή μας είναι ότι τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο. Ήταν αδύνατο να παρεισφρήσουν στη συγκέντρωση αντιεξουσιαστές, από τα Προπύλαια, όπου είχαν πραγματοποιήσει αντισυγκέντρωση. Οι αντιεξουσιαστές αμέσως μετά το τέλος της συγκέντρωσής τους κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια".

Αυτά τόνισαν, στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πηγές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Τα επεισόδια

Επεισόδια στα σκαλιά της Βουλής πίσω από τον Άγνωστο Στρατιώτη με ομάδα κουκουλοφόρων να πετά σιδερολοστούς, καδρόνια, καπνογόνα και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ,

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών στην προσπάθειά τους να απωθήσουν τα άτομα αυτά.

Συγκεκριμένα, διαδηλωτές προσπάθησαν να ανέβουν τα σκαλάκια πίσω από το Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ.

Για λίγα λεπτά υπήρξαν συγκρούσεις, ενώ οι διαδηλωτές πέταξαν κόκκινες και άσπρες μπογιές στους αστυνομικούς.

Από την πλευρά τους τα ΜΑΤ απάντησαν με χτυπήματα με τα γκλοπ, αλλά και με χρήση χημικών. Η ένταση συνεχίστηκε με «βροχή» από χημικά από την πλευρά των αστυνομικών και φωτοβολίδων από τους διαδηλωτές.

exsw

tsi 1

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στο ύψος του προαυλίου της Βουλής, με μια ομάδα ατόμων να πετά αντικείμενα και καπνογόνα προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών προκειμένου να τους απωθήσουν.

Οι διαδηλωτές καταδίκασαν τα επεισόδια.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Υψηλοί τόνοι στην πρώτη συζήτηση για το νέο δικαστικό χάρτη

Επίθεση Γιώργου Φλωρίδη σε ΠΑΣΟΚ - Κριτική από την αντιπολίτευση Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο …