Το μαζικό συλλαλητήριο έφερε ρευστότητα στην Κεντροαριστέρα

Η επόμενη μέρα του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, φέρνει την επικύρωση (;) της συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έλαβε την δεδηλωμένη εμπιστοσύνη από 151 βουλευτές, θα επιδιώξει να έχει τουλάχιστον 151 βουλευτές και για τη συμφωνία των Πρεσπών. Η προσπάθεια αυτή ήδη έχει επιφέρει μεγάλες αναταράξεις στην κεντροαριστερά.
Ήδη επισημοποιήθηκε το διαζύγιο ΔΗΜΑΡ-ΚΙΝ.ΑΛ, καθώς ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος με την έγκριση της Κ.Ε θα υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Όμως οι αναταράξεις στο ΚΙΝ.ΑΛ δεν τελείωσαν καθώς ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με συνέντευξη την ΕΦΣΥΝ τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας, και ο φόβος στο ΚΙΝΑΛ που πλέον μετρά 19 βουλευτές, ότι και κάποιος άλλος επιρροή του θα την υπερψηφίσει, υπάρχει.
Στο Ποτάμι τα δεδομένα ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει πλήρως. Αν και ο πρώην βουλευτής του, Σπύρος Δανέλλης και ο συνονόματος Σπύρος Λυκούδης ξεκαθαρίσουν ότι θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία, οι Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός, ετοιμάζονται να διαβούν το Ποτάμι καταψηφίζοντας τη συμφωνία.
Το σκηνικό περιέπλεξε ακόμα περισσότερο η σημερινή δήλωση στον ΣΚΑΪ, του αντιπροέδρου του Ποταμιού Γιώργου Μαυρωτά, ότι για να ψηφίσουν τη συμφωνία αυτός και ο Σταύρος Θεοδωράκης, θα πρέπει η κυβέρνηση να έχει εξασφαλίσει τους 151, ώστε αυτοί να προσμετρηθούν ως 152ος και 153ος .
Μέχρι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση στους 145 βουλευτές της, έχει εξασφαλίσει τη στήριξη στη συμφωνία των Πρεσπών της Έλενας Κουντουρά, του Θανάση Παπαχριστόπουλου, του Σπύρου Δανέλλη, του Σπύρου Λυκούδη και του Θανάση Θεοχαρόπουλου, φθάνοντας τους 150.
Μέχρις στιγμής ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει τι θα πράξουν η Κατερίνα Παπακώστα και ο Βασίλης Κόκκαλης, που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά δεν έχουν εκφραστεί για τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο Κώστας Ζουράρις που έδωσε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση έχει δεσμευθεί κατηγορηματικά ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία Πρεσπών.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κλειστή η Αττική Οδός σήμερα το βράδυ Τετάρτης 17.4.2024

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ, ΛΟΓΩ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΒΑΡΙΑΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ 22:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ …