Δύο οι τελικοί διεκδικητές για το 50,1% των ΕΛΠΕ

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Οριστικοποιήθηκαν τα δύο επενδυτικά σχήματα που θα διεκδικήσουν το 50,1% της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), όπως ανακοίνωσε το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.
Οι μνηστήρες είναι η σύμπραξη της εταιρείας Glencore Energy UK LTD με τον αμερικανικό όμιλο Carlyle και το σχήμα της εταιρείας Vitol Holding BV με την Sonatrach.
Με βάση την σημερινή κεφαλαιοποίηση των ΕΛΠΕ η πώληση του πλειοψηφικού μεριδίου των μετοχών τους μπορεί να αποφέρει περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με τους «Financial Times».
Η Vitol είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος έμπορος πετρελαίου και ο σύμμαχός της, η Sonatrach, είναι η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Αλγερίας.
Στον αντίποδα, η Glencore συγκαταλέγεται στους κορυφαίους εμπόρους αργού και ορυκτών, ενώ ο όμιλος Carlyle έχει πληθώρα συμφερόντων σε πολλά πεδία και χώρες.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου 171ΜW από την κοινοπραξία  Intrakat – Amaresco – RES Invest για τη ΔΕΗ

Το νέο φωτοβολταϊκό της ΔΕΗ θα κατασκευαστεί στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας Την κατασκευή ενός …