Υπουργείο Εργασίας: «Η ΝΔ αντί να ζητήσει συγγνώμη, υπερασπίζεται τη διάλυση της αγοράς εργασίας των πολιτικών της»

photo: Eurokinissi

«Αντί να ζητήσει συγγνώμη από την ελληνική κοινωνία γιατί εκτίναξε την ανεργία και ισοπέδωσε τους μισθούς, η ΝΔ υπερασπίζεται τον κοινωνικό όλεθρο και τη διάλυση της αγοράς εργασίας που επέφεραν οι πολιτικές της.» αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας.

Υμνώντας τις «τολμηρές μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές που συντελέστηκαν από την κυβέρνηση Σαμαρά στην αγορά εργασίας», ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ επιδίδεται για μία ακόμη φορά σε ασκήσεις θράσους.

Ειδικότερα το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωση του υπογραμμίζει, όπως αναφέρει ότι «στο κόμμα που έγινε συνώνυμο της φτηνής εργασίας και των απολύσεων» ότι:

- Η ανεργία έχει μειωθεί από την παρούσα Κυβέρνηση κατά 7,3 ποσοστιαίεςμονάδες, όταν η ΝΔ την παρέδωσε υψηλότερη απ’ ό,τι την παρέλαβε και επί των ημερών της κατέγραψε το αρνητικό ρεκόρ του 27,9%.
- Οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα έχουν αυξηθεί σύμφωνα με το Π.Σ.«ΕΡΓΑΝΗ» κατά 24,6% ή κατά 376.766 σε σχέση με το 2014. Το 2018 το 72% της αύξησης των θέσεων εργασίας ήταν πλήρους απασχόλησης
- Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μείωσαν το κατώτατο μισθό κατά 22% και κατά 32% για τους νέους, κατάργησαν τις συλλογικές συμβάσεις και επέκτειναν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ισοπεδώνοντας το εισόδημα των εργαζομένων. Σήμερα ο κατώτατος μισθός αυξάνεται και καταργείται ο υποκατώτατος.

Σημειώνοντας ότι ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και σχετικά με την αύξηση των εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ ανέργων.«Αποκρύπτει ότι οι εγγραφές στον ΟΑΕΔ αυξήθηκαν λόγω των στοχευμένων προγραμμάτων που υλοποιεί, όπως αυτά για νέους επιστήμονες με ιδιαίτερααυξημένους μισθούς, στα οποία συμμετέχουν ακόμα και με μία μέραεγγεγραμμένης ανεργίας. Αποκρύπτει ότι από τον Αύγουστο του 2018 οι άνεργοι δικαιούχοι του ΚΕΑ πρέπει υποχρεωτικά να εγγράφονται στον ΟΑΕΔ. Αποκρύπτει ότι περισσότεροι εποχικά εργαζόμενοι αποκτούν δυνατότητα λήψης επιδόματος ανεργίας λόγω της αύξησης της απασχόλησης την τουριστική σεζόν.Συνεχίζουμε προσηλωμένοι τη μεγάλη προσπάθεια για τη στήριξη και την ενίσχυση εργαζομένων και ανέργων, όσο εκνευρισμό κι αν προκαλεί αυτό στη ΝΔ», καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δισ. η αποκατάσταση των ζημιών του “Daniel” και του “Elias”

Από τα 3 δισ. ευρώ, το 1,4 δισ. αφορά τις οδικές και τις σιδηροδρομικές υποδομές - Σημαντικός …