Μυτιλήνη: Αναβλήθηκε η δίκη για τη διαδικτυακή επίθεση κατά δημοσιογράφων

Μυτιλήνη: Αναβλήθηκε η δίκη για τη διαδικτυακή επίθεση κατά δημοσιογράφων

Για τις 24 Σεπτεμβρίου του 2019 ανεβλήθη λόγω παρελεύσεως ωραρίου, η προγραμματισμένη για σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης δίκη σε βάρος συγκεκριμένου ατόμου που επιτέθηκε διαδικτυακά κατά δημοσιογράφων της Μυτιλήνης. Το δικαστήριο απέρριψε αίτημα της πολιτικής αγωγής, να προταχθούν οι δυο αυτές δίκες.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να επιτέθηκε μέσω του διαδικτύου κατά δυο δημοσιογράφων, το Σεπτέμβριο του 2017 και το Σεπτέμβριο του 2018 και κατηγορείται, στην πρώτη περίπτωση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά συρροή, εξύβριση κατά συρροή και απειλή. Και στη δεύτερη περίπτωση για συκοφαντική δυσφήμιση. Ας σημειωθεί ότι μετά τις μηνύσεις που είχαν υποβάλλει οι δημοσιογράφοι, ο παραπάνω συνελήφθη και στις δυο περιπτώσεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Έκτοτε όμως η εκδίκαση αναβάλλεται είτε λόγω παρέλευσης ωραρίου, είτε γιατί ο κατηγορούμενος απουσιάζει επικαλούμενος λόγους υγείας. Οι σημερινές δίκες είχαν προσδιοριστεί να εκδικαστούν, η πρώτη με σειρά 53 και η δεύτερη με σειρά 63 (τελευταία). Γεγονός που όπως υποστηρίχθηκε από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό, οδηγούσε σε μια ακόμα αναβολή λόγω παρελεύσεως ωραρίου. Μάλιστα σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης εκδικάστηκαν μόλις 22 υποθέσεις.

Καθολική ήταν η συμμετοχή στην απεργία όλων των δημοσιογράφων και των λοιπών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης του βορείου Αιγαίου που είχαν κηρύξει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων, (ΕΣΗΕΠΗΝ) και το τοπικό Σωματείο Εργαζομένων στα Μέσα ενημέρωσης της Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ) με αίτημα «να εκδικαστούν οι υποθέσεις, να σταματήσουν οι επιθέσεις και η τρομοκρατία κατά των δημοσιογράφων»

Κατά του συγκεκριμένου ατόμου που κατηγορείτο σήμερα, εκκρεμεί η εκδίκαση και άλλων επιθέσεων που πραγματοποίησε διαδικτυακά σε βάρος δημοσιογράφων στη Μυτιλήνη. Ενώ για το πολυσυζητημένο θέμα των διαδικτυακών επιθέσεων που έγινε γνωστό και προκάλεσε παρεμβάσεις και από το Συμβούλιο της Ευρώπης αλλά και σχετική εγκύκλιο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προς τους Εισαγγελείς Εφετών όλης της χώρας, δεν έχει εκδικασθεί καμία υπόθεση, ακόμα και σε πρώτο βαθμό.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα κύριε Μητσοτάκη

"Ξέχασαν ότι το ψέμα έχει ταχύτητα, αλλά η αλήθεια αντοχή" Η ταχύτητα με την οποία …