Μεντβέντεφ προς Roskosmos: «Λιγότερα λόγια, περισσότερα έργα»

ΑΠΕ

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ , άσκησε έντονη κριτική στην ρωσική κρατική εταιρεία Διαστήματος Roskosmos που είναι ανάλογη της αμερικανικής NASA, επικρίνοντας την για σχεδιομανία και ελλιπή απορρόφηση των κρατικών επενδύσεων.
«Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σ' αυτό που είναι οφθαλμοφανές, πρέπει να τελειώνουμε με την σχεδιομανία.
Πρέπει να σταματήσουμε να φλυαρούμε για το πού θα πραγματοποιήσουμε αποστολή το 2030, πρέπει να δουλέψουμε, να μιλάμε λιγότερο και να κάνουμε περισσότερα, να ασχοληθούμε ενεργά με την εμπορικοποίηση αυτού του τομέα ώστε να αυξήσουμε τη συμμετοχή της Ρωσίας στην διεθνή αγορά» δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός κηρύσσοντας την έναρξη της σύσκεψης με θέμα την χρηματοοικονομική κατάσταση της Roskosmos και των υπαγόμενων σ' αυτήν εταιρειών.
Ο Ντμίτρι Μενβέντεφ επεσήμανε επίσης ότι υπάρχει κάποιο ζήτημα όσον αφορά την απορρόφηση των κρατικών κονδυλίων που διατίθενται για επενδύσεις, τονίζοντας ότι το 2018 δεν απορροφήθηκε το 16% των κρατικών κονδυλίων, αν και παραδέχθηκε ότι εν μέρει αυτό οφείλεται και σε άλλους αντικειμενικούς παράγοντες.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους χαμηλούς ρυθμούς με τους οποίους προχωράνε τα έργα κατασκευής του κοσμοδρομίου «Βαστότσνι», τα οποία όπως είπε, έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί πέρυσι, ενώ επεσήμανε ότι πολλές μονάδες η κατασκευή των οποίων είχε σχεδιασθεί αρχικά, δεν κατασκευαστήκαν, με αποτέλεσμα η Roskosmos να ζητά πρόσθετα κονδύλια.
Παράλληλα είπε ότι το 2019 πρέπει να αρχίσει η κατασκευή της δεύτερης γραμμής, ώστε το 2021 το κοσμοδρόμιο «Βαστότσνι» να είναι έτοιμο για εκτοξεύσεις διαστημοπλοίων διαφορετικού προορισμού το καθένα.
Τέλος ο Ρώσος πρωθυπουργός, πρότεινε ότι για να διορθωθεί η κατάσταση πρέπει να δημιουργηθούν αποτελεσματικοί μηχανισμοί διοίκησης και εσωτερικής χρηματοδότησης.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ για Ερντογάν: Παραβιάζει τη Διακήρυξη των Αθηνών

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου …