Πράσινο φως για την αύξηση του κατώτατου μισθού - Την επόμενη εβδομάδα η υπουργική απόφαση

Πράσινο φως για την αύξηση του κατώτατου μισθού - Την επόμενη εβδομάδα η υπουργική απόφαση

Την άλλη εβδομάδα η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου θα εισηγηθεί κανονικά την αύξηση του κατώτατου μισθού κοντά στα 640 ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr.

Ειδικότερα πραγματοποιήθηκε, σήμερα, η ενημερωτική συνάντηση της Υπουργού Εργασίας με τους εκπροσώπους των θεσμών, οι οποίοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και για τις δικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούν και ενδεχομένως να τινάξουν στον αέρα τον προϋπολογισμό.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν τα εξής:

Εργασιακά

Αναφορικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού η Υπουργός Εργασίας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των θεσμών για το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαβούλευσης.

Τους ενημέρωσε, επίσης, ότι η τελική απόφαση για το ακριβές επίπεδο της αύξησης θα ληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε θα υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση από την ίδια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανέλαβε ότι είναι σύμφωνη με την αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι αυτή θα πρέπει να είναι προσεκτική.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης έγινε ανταλλαγή οικονομικών και νομικών επιχειρημάτων από τις δύο πλευρές, αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και την επίδραση της αύξησης του κατώτατου μισθού σε βασικά μεγέθη της οικονομίας.

Ασφαλιστικό

Η ενημέρωση αφορούσε την υλοποίηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, την πρόοδο της οργανωτικής συγκρότησης του ΕΦΚΑ και το πλάνο δράσης για την ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού ιστορικού των ασφαλισμένων. Επίσης, η Υπουργός ενημέρωσε τους θεσμούς για τις δικαστικές διεκδικήσεις αναδρομικών από συνταξιούχους, για την περίοδο πριν την απόφαση του ΣτΕ του 2015.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Καθημερινότητα και επικαιρότητα καθορίζουν την προεκλογική ατζέντα-Η στρατηγική του Μαξίμου

Σημείο αναφοράς στην κυβερνητική ατζέντα της «καθημερινότητας» αποτελεί η τρίτη, κατά σειρά, αύξηση του κατώτατου …