«Φωτιά» ο Ολυμπιακός και… λαύρα ο Φορτούνης!

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Απολαυστικός Ολυμπιακός! Με χατ-τρικ του Φορτούνη και τον Μασούρα να… σπάει το ρόδι, οι Πειραιώτες στραγγάλισαν (4-0) την ΑΕΛ, κάνοντας πιθανόν το πιο γεμάτο τους παιχνίδι επιθετικά για το «5x5».
Το ματς
Δίχως αμφιβολία ο Ολυμπιακός ήταν το απόλυτο αφεντικό από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Κάνοντας εξαιρετικό α’ μέρος (το οποίο ήταν όλο το ζουμί της υπόθεσης), στραγγάλισε την ομάδα του Φέστα, η οποία αρκέστηκε σε ρόλο κομπάρσου από το πρώτο… δευτερόλεπτο του αγώνα και επέβαλλε απολύτως τον ρυθμό του. Με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει ένα πρώτο ημίχρονο που θα ήθελαν να κάνουν οι μεγάλες ομάδες όταν υποδέχονται έναν σαφώς υποδεέστερο αντίπαλο.
Στην πρώτη του επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ, ο Μασούρας (4’) δεν είχε επαφή με την μπάλα, στη δεύτερη ο Ποντένσε (5’) νικήθηκε από τον Κρίστινσον, προτού αστοχήσει ο Φορτούνης, αλλά η τρίτη ήταν φαρμακερή. Ο Νάτχο έβγαλε ακόμη μια ασίστ, για τον Μασούρα, που έκανε αυτό ξέρει να κάνει εξαιρετικά (από τους καλύτερους στη Super League), κινήθηκε κάθετα σαν κρυφός φορ και αφού σε πρώτο χρόνο κοντρόλαρε εξαιρετικά και πλάσαρε ωραία για το 1-0.
Έγινε πιο εύκολη η ζωή των «ερυθρόλευκων», που συνέχισαν στο ίδιο τέμπο από εκεί και μετά, μυρίζοντας… αίμα από τη φοβισμένη ΑΕΛ και κάθε τους επίθεση τουλάχιστον στο πρώτο μισάωρο φαινόταν ότι θα γένναγε φάση. Στο 15’ ο Γκόλιας έκανε παρατεταμένο τράβηγμα στη φανέλα του Μιράντα, ο Κομίνης έδειξε άσπρη βούλα και ο Φορτούνης δεν λάθεψε από αυτό το σημείο, παρά το γεγονός ότι και έπεσε σωστά ο Κρίστινσον και βρήκε δοκάρι η μπάλα αρχικά.
Ωστόσο, οι Πειραιώτες δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι, παρά το γεγονός ότι ήξερε πως ακολουθούσε αγωνιστική υποχρέωση σε λίγα 24ωρα και σε αυτό έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι έκανε εκτεταμένο ροτέισον ο Μαρτίνς. Κι αν δεν παρουσιαζόντουσαν άστοχοι οι παίκτες του σε κάποιες φάσεις και δεν είχε τόσο κακή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα ο Ποντένσε (όπως φάνηκε και στο 20’) θα είχε γίνει πιο νωρίς το 3-0. Αφού κι ο Μασούρας έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 32ο λεπτό. Οι ρυθμοί έπεσαν κάπως σε εκείνο το σημείο (με την κατοχή να είναι κοντά στο 30% για τους γηπεδούχους) και δειλά-δειλά άρχισε η ΑΕΛ να ξεμυτά, έκανε δύο επιθέσεις της προκοπής και είχε συνολικά μια τελική.
Η εικόνα έδειχνε ότι ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να «αυτοκτονήσει» για να μην νικήσει, αλλά μετά το 44’ ουσιαστικά «κλείδωσε» το τρίποντο. Φορτούνης και Γκερέρο άνοιξαν την αντίπαλη άμυνα και ο διεθνής μεσοεπιθετικός εκτέλεσε από το «κουτί», βάζοντας την υπογραφή του σε ένα χορταστικό πρώτο 45λεπτο.
Πολύ καλή ήταν για ένα περίπου τέταρτο στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Μαρτίνς, έχοντας ένα δοκάρι με συρτό σουτ του Μασούρα (55’) και μια μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Γκερέρο (61’), που έστειλε λίγο έξω την μπάλα.
Μετά η υπόθεση δεν άργησε να γίνει αγγαρεία, έριξε αισθητά στροφές, έχοντας κάποια ξεσπάσματα και ο Πορτογάλος τεχνικός άρχισε να κάνει τα πλάνα του για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Όπως και η ΑΕΛ στο δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πετάξει… λευκή πετσέτα μετά το 3-0.
Το… κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Φορτούνης, ο οποίος επιβραβεύτηκε με χατ-τρικ για την εμφάνισή του, μπαίνοντας με την μπάλα στα… δίχτυα έπειτα από την ωραία κάθετη του Ανδρούτσου, που τον έβγαλε φάτσα με τον Κρίστινσον, τον οποίο… προσπέρασε ο διεθνής άσος. Η μοναδική απειλή των «βυσσινί» στο β’ μέρος, προήλθε από το πείσμα του Μπαργκάν που κέρδισε τις κόντρες και ολοκλήρωσε με άτσαλο σουτ από πολύ καλή θέση.
Πηγή: sport-fm.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Κέρδη 9,99% στο πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνει το κλείσιμο

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 1.422,35 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,34%. Με ήπια άνοδο …