Αίγυπτος: Τάφοι γεμάτοι μούμιες ανακαλύφθηκαν σε αρχαία νεκρόπολη της Μίνια

Ο Khaled Anani, Υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, ανακοίνωσε την ανακάλυψη δύο νεκροταφείων που περιείχαν τάφους με δεκάδες μούμιες, στην αρχαιολογική περιοχή Tuna el Gebel στην πόλη Μίνια, νότια του Καΐρου.

Τα νεκροταφεία φιλοξενούσαν τουλάχιστον 40 μούμιες, εκ των οποίων 10 ήταν παιδιών. Η ανακάλυψη χρονολογείται από την αρχή της ρωμαϊκής εποχής και όλα τα ευρήματα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση.

Οι τάφοι εκτιμάται πως είναι οικογενειακοί και ανήκουν σε μέλη της ελίτ της αρχαίας Μίνια. Οι πρώτες μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να χρονολογούνται από τις Πτολεμαϊκές ή τις πρώιμες Ρωμαϊκές και Βυζαντινές περιόδους.

Η περιοχή Tuna el Gebel εκτιμάται πως ανήκει στους αρχαιολογικούς χώρους που περιέχουν αφθονία αρχαίων αιγυπτιακών θησαυρών που δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί. Πέρυσι στην περιοχή ήρθε στο φως μια τεράστια νεκρόπολη με δεκάδες σαρκοφάγους και θησαυρούς.

Η Μίνια αναμένεται να διερευνηθεί διεξοδικά το 2019 και πιστεύεται πως θα φέρει στο φως ανεκτίμητους αρχαιολογικούς θησαυρούς.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΠΑΣΟΚ - Ευρωεκλογές: Οι 8 νέοι υποψήφιοι - Βιογραφικά

Η παρουσίαση των οκτώ που εντάχθηκαν στη λίστα του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές της 9ης …