Βραχνιασμένος ταύρος εν υαλοπωλείο η Μεγαλοοικονόμου στη Βουλή

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Μαινόμενο ταύρο εν υαλοπωλείο θύμιζε η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου στη Βουλή, που παρά τη λαρυγγίτιδα μετά τον άγριο καυγά που είχε την περασμένη Κυριακή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, αξιοποίησε το βήμα της Ολομέλειας για να εξαπολύσει νέα σφοδρή επίθεση κατά πάντων, αφήνοντας βουλευτές εμβρόντητους και προκαλώντας αντιδράσεις.
Εμφανώς εξοργισμένη, με τη φωνή της να βγαίνει βραχνή και με το ζόρι - επειδή όπως είπε υπερασπίστηκε τον εαυτό της όταν ρίχτηκε στο λάκκο με τα φίδια - η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατακεραύνωσε τους πάντες για τον ευτελισμό του ελληνικού κοινοβουλίου, από τον οποίο δήλωσε απογοητευμένη και αποκάλυψε ότι σκέφτεται να μην πολιτευτεί ξανά.
Η κ. Μεγαλοοικονόμου χαρακτήρισε τους βουλευτές της ΝΔ Γεράσιμο Γιακουμάτο και Βασίλη Οικονόμου «σεξιστές» και εξίσωσε την αξιωματική αντιπολίτευση με τη Χρυσή Αυγή καταλογίζοντάς της ότι στελέχη της ήταν «δωσίλογοι». Κατηγόρησε τη Φώφη Γεννηματά γιατί δεν ψήφισε την απλή αναλογική και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «νεοκομμουνιστή», ενώ εξέφρασε πικρία για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν την υπερασπίστηκαν όπως είπε στις επιθέσεις που δέχεται μετά την προσχώρηση στον ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως ήταν αναμενόμενο από το στόχαστρό της δεν ξέφυγε και ο Πρόεδρος του πρώην κόμματός της, της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, εναντίον του οποίου έβαλε επειδή πρότεινε για Αντιπρόεδρο της Βουλής το γιο του και βουλευτή Μάριο Γεωργιάδη ενώ δημοσίως εναντιωνόταν στην οικογενειοκρατία.
Επανέλαβε παράλληλα τους ισχυρισμούς της ότι παρότι η ίδια προσφέρθηκε να παραδώσει την έδρα της εκείνος αρνήθηκε για να μην την πάρει ο πρώτος επιλαχών Γιάννης Καλλιάνος και μετακινηθεί στη ΝΔ.
Τα νέα πυρά της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου πυροδότησαν την άμεση αντίδραση του Μάριου Γεωργιάδη, ο οποίος σήκωσε το γάντι και επιστρατεύοντας την ειρωνεία είπε: «Ζήσαμε για άλλη μια φορά τον παραλογισμό. Η κυρία αυτή είπε πριν λίγες μέρες όλους τους πολιτικούς αρχηγούς “κουραμπιέδες” εκτός από τον κ. Τσίπρα».
Δεν πρόλαβε όμως να αποσώσει τη φράση του και η κ. Μεγαλοοικονόμου σηκώθηκε όρθια, τον πλησίασε και κουνώντας του το δάχτυλο και κοιτάζοντάς τον στα μάτια από απόσταση αναπνοής του φώναζε να πει την αλήθεια.
«Εδώ είναι Κοινοβούλιο κ. Μεγαλοοικονόμου κι όχι τηλεοπτικό πάνελ. Εσείς Ευτελίζετε το Κοινοβούλιο», της απάντησε ο κ. Γεωργιάδης, καλώντας την για άλλη μία φορά δημοσίως να παραδώσει την έδρα της και κατηγορώντας την ότι δεν το τολμάει για να μη χάσει η κυβέρνηση την πλειοψηφία των 151.
Νωρίτερα, η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου είχε προσδώσει και πιο προσωπικό τόνο στην τοποθέτηση της στην Ολομέλεια, δηλώνοντας υπερήφανη που τη βάφτισε η κορυφαία ελληνίδα ερμηνεύτρια και ηθοποιός, Σοφία Βέμπο, καθώς και για το γεγονός ότι ενώ ο πατέρας της πολέμησε στο Ελ Αλαμέιν και θα μπορούσε να μπει στο δημόσιο δεν το έπραξε αλλά προτίμησε να εργαστεί σκληρά ενώ παράλληλα σπούδαζε.
«Έχω τα παράσημά του και δεν δέχτηκα να με βάλει στο δημόσιο. Σπούδαζα και δούλευα σε ναυτιλιακή εταιρία. Θα έπαιρνα ήδη σύνταξη αν είχα μπει και θα με πλήρωναν έως τα 94 που έχει φτάσει η μητέρα μου. Εσείς λέτε επάγγελμα βουλευτής και έδρα της επιχείρησης ελληνικό κοινοβούλιο», ανέφερε μεταξύ άλλων η ίδια.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ. Ενιαία έκθεση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024   Ο ΕΟΔΥ προέβη …