Στους τουλάχιστον 22 ανέρχονται οι νεκροί από την γρίπη

ΑΠΕ

Στους τουλάχιστον είκοσι- δύο ανέρχονται οι νεκροί της γρίπης, καθώς μια γυναίκα 78 ετών που νοσηλευόταν με πνευμονία τελικά κατέληξε από επιπλοκές της γρίπης τύπου Η1Ν1, στην Κρήτη.
Σύμφωνα με το διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Ρεθύμνου κ.Μαρκάκη: «η 78χρονη κατέληξε το πρωί της Δευτέρας από επιπλοκές της γρίπης. Η γυναίκα νοσηλευόταν για 15-20 ημέρες στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και παρέμενε διασωληνωμένη.
Η 78χρονη ανήκε στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα».
Δεν ήταν εμβολιασμένη
Η άτυχη ηλικιωμένη είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ρεθύμνου από τα Χανιά, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Χανίων. Παρ’ότι η ηλικιωμένη δεν ανήκε στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, δεν ήταν εμβολιασμένη γεγονός.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον τρίτο θάνατο από γρίπη στην Κρήτη.
Από Η1Ν1 «έσβησαν» ακόμη το 5χρονο κορίτσι στο Ηράκλειο και ένας 38χρονος στα Χανιά.
Mε πληροφορίες από: Nea Kriti


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης: Αύριο ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Ο κατώτατος μισθός από το 2019 και τα 650 ευρώ που ήταν, έχει φθάσει στα …