Ενδέκατη επέκταση κλαδικής σύμβασης μετά την ολοκλήρωση του Μνημονίου

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου (ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)

Επέκταση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας για τις μεταλλευτικές επιχειρήσεις και τα ορυχεία ενεργοποίησε σήμερα το υπουργείο Εργασίας.
Πρόκειται για την 11η επέκταση κλαδικής σύμβασης από τον Αύγουστο του 2018, όταν έληξε το τρίτο Μνημόνιο. Οι θεσμοί, ειδικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είχαν προτρέψει την κυβέρνηση να είναι προσεκτική με την επεκτασιμότητα, καθώς μπορεί να εγκλωβίσει μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όρους που δεν μπορούν να αντέξουν.
Σύμφωνα με το υπουργείο οι επεκτάσεις που έχουν γίνει τους τελευταίους πέντε μήνες καλύπτουν 200.000 εργαζόμενους.
Η σύμβαση στον κλάδο των μετάλλων καλύπτει 9.000 υπαλλήλους και προβλέπει βασικό μισθό από 973 έως 1.061 ευρώ, ανάλογα με την ειδικότητα.
Οι αποδοχές προσαυξάνονται με επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας, τριετιών, γάμου και με εφάπαξ καταβολή 600 ευρώ με την γέννηση τρίτου ή άνω τέκνου.
«Κάνουμε πράξη τη δέσμευση της κυβέρνησης για τη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματός τους και την ενίσχυση της διαπραγματευτικής τους θέσης» αναφέρει το υπουργείο.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βιβλίο προσφορών: Άνοιξε για το 30ετές ομόλογο

Το ελληνικό δημόσιο σκοπεύει να αντλήσει 2-2,5 δισ. ευρώ Άνοιξε σήμερα Τετάρτη το βιβλίο προσφορών …