Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Παπαχριστόπουλος, τέλος η ΚΟ ΑΝΕΛ

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος στην ψηφοφορία για την ένταξη των Σκοπίων στο NATO (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)

Παρέδωσε την έδρα του και παραιτήθηκε από την Βουλή ο μέχρι πρότινος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος.
Είχες προηγηθεί η διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, που δρομολόγησε την διάλυσή της, καθώς πλέον αριθμούσε τέσσερις βουλευτές που είχαν εκλεγεί με την παράταξη, έναν λιγότερο από τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό.
Την έδρα του κ. Παπαχριστόπουλου καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών Τέρενς Κουίκ, ο οποίος θα ορκιστεί την Δευτέρα. Ο κ. Κουίκ, που υπηρετεί ως υφυπουργός Εξωτερικών, έχει διαμηνύσει πως θα στηρίξει την κυβέρνηση.
Ακόμα και σε περίπτωση που ο κ. Κουίκ παραδώσει την έδρα, η ΚΟ των ΑΝΕΛ δεν δύναται να ανασυγκροτηθεί, καθώς άπαξ και διαλύθηκε απαιτούνται τουλάχιστον 10 βουλευτές για την αναδημιουργία της.
Ο κ. Παπαχριστόπουλος υπερψήφισε απόψε το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο NATO και τον Ιανουάριο είχε στηρίξει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, στάση που τον έφερε σε τροχιά σύγκρουσης με τον αρχηγό των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο.
Κατά την ανάγνωση της επιστολής παραίτησής του χειροκρότησαν την στάση του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και λιγοστού βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν παραμείνει στην αίθουσα της Ολομέλειας.
Πλέον οι ανεξάρτητοι βουλευτές ανέρχονται σε 21.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πιερρακάκης: Κάποιοι δεν μπορούν να διαχειριστούν την εσωτερική τους δυσπιστία

Αφού εξέφρασε την εμπιστοσύνη του ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει για την …