Άγκυρα: Το φυσικό αέριο στην Ανατολική Θράκη μειώνει το τουρκικό έλλειμμα

Φατίχ Ντονμέζ

Στη μείωση του τρέχοντος ελλείμματος κατά σχεδόν 1 δισεκ. δολάρια (947 εκατ. δολάρια - 840 εκατ. ευρώ) θα συνδράμουν τα νεοανακαλυφθέντα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Θράκη τόνισε τη Δευτέρα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.
Τις άδειες εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο Κιρκλάρελι (Σαράντα Εκκλησιές) και το Τεκιρντάγ (Ραιδεστός) αναλαμβάνουν τουρκικές ενεργειακές εταιρείες.
Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας προ ημερών είχε αναφερθεί και στην ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας ότι οι έρευνες για υδρογονάνθρακες συνεχίζονται, ενώ επανέλαβε ότι "τετελεσμένα δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά από την Τουρκία".


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χατζηδάκης: Περαιτέρω αναβάθμιση από S&P, απάντηση στη μικρόψυχη κριτική

«Η περαιτέρω αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard & Poor’s μέσα σε πολύ λίγους …