Xιόνια, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους φέρνει η «Χιόνη»

Xιόνια, θυελλώδεις άνεμοι, βροχές, καταιγίδες και «βουτιά» του υδράργυρου, θα επηρεάσουν τον καιρό της χώρας τονίζουν οι μετεωρολόγοι, μετά και το νέο έκτακτο δελτίο που εκδόθηκε από την ΕΜΥ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κόμβο meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), η νέα κακοκαιρία που ονομάστηκε «Χιόνη», θα φέρει χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

Η κακοκαιρία θα πλήξει και την Αττική με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά από το πρωί της Τετάρτης έως και το μεσημέρι της Πέμπτης.

Παράλληλα, στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής κυρίως χώρας θα σημειώνονται χιονοπτώσεις κατά περιόδους από την Τρίτη έως και το Σάββατο. Ιδιαίτερα στην Μακεδονία και της Θράκη χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου κατά κύριο λόγο την Παρασκευή.

Το ΕΑΑ-meteo δημιούργησε και ένα βίντεο με την προβλεπόμενη εξέλιξη της χιονιοκάλυψης έως το Σάββατο για το σύνολο της χώρας και για την περιοχή της Αττικής.

ΓΓΠΠ: Μέτρα αυτοπροστασίας

Ενόψει της επιδείνωσης του καιρού, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δηλώνει ότι έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …