Κόσοβο: Οι ΗΠΑ απειλούν με κυρώσεις για τους δασμούς

Χασίμ Θάτσι , Πρόεδρος του Κοσόβου

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Πρίστινα, Φίλιπ Κόσνετ, παρέδωσε στον πρόεδρο του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι επιστολή της αμερικανικής κυβέρνησης μέσω της οποίας του ζητά να άρει του δασμούς ύψους 100% στις εισαγωγές σερβικών προϊόντων που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση.

Το τηλεοπτικό δίκτυο RTK2 αναφέρει ότι σε περίπτωση που η ηγεσία του Κοσόβου αρνηθεί να άρει τους δασμούς στα σερβικά προϊόντα η Ουάσιγκτον απειλεί την Πρίστινα με επιβολή κυρώσεων.

Η επιστολή εστάλη και προς τον πρωθυπουργό του Κοσόβου Ράσμους Χαραντινάι, ο οποίος είχε τονίσει πως οι δασμοί είναι σε ισχύ και φέρει την υπογραφή της ηγεσίας του Λευκού Οίκου, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του αμερικανικού Πενταγώνου.

Ο Χαραντινάι, δήλωσε ότι δεν θα υποκύψει στις πιέσεις για άρση των δασμών, σχολιάζοντας, σε συνέντευξη Τύπου, τις απειλές που φτάνουν από τις ΗΠΑ για την επιβολή κυρώσεων.

«Οι δασμοί μπορεί να μείνουν για πάντα, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα μας με την Σερβία. Δεν υπάρχουν κυρώσεις που θα μας αναγκάσουν να καταργήσουμε τους δασμούς. Οι πιέσεις δεν είναι η γλώσσα που περνάει σ` εμάς, δεν έχουν αποτέλεσμα», σημείωσε.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι οι δασμοί θα καταργηθούν όταν θα λάβει εγγυήσεις ότι η οριστική συμφωνία με την Σερβία θα οδηγήσει στην αναγνώριση του Κοσόβου, ενώ επιβεβαίωσε ότι δέχεται καθημερινά πιέσεις από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Πρίστινα, Φίλιπ Κοσνέτ αλλά - όπως είπε- δεν πρόκειται να υποχωρήσει.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, TASS

 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Άμεση κατάπαυση πυρός και παρέμβαση ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη  Την άμεση κατάπαυση του πυρός στη …