Σαουδική Αραβία και Παναμάς στην μαύρη λίστα της ΕΕ

Shutterstock.com

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσέθεσε την Σαουδική Αραβία, τον Παναμά και άλλες χώρες στη μαύρη λίστα των κρατών που αποτελούν απειλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω των χαλαρών ελέγχων κατά της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και του ξεπλύματος χρήματος, ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν.
Συνολικά 23 χώρες βρίσκονται στον κατάλογο.
Πρόκειται για τις: Αφγανιστάν, Αμερικανική Σαμόα, Μπαχάμες, Μποτσουάνα, Βόρεια Κορέα, Αιθιοπία, Γκάνα, Γκουάμ, Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Νιγηρία, Πακιστάν, Παναμάς, Πουέρτο Ρίκο, Σαμόα, Σαουδική Αραβία, Σρι Λάνκα, Συρία, Τρινιδάδ και Τομπάγκο, Τυνησία, Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι και Υεμένη.
Πέραν της ζημίας στη φήμη τους, η ένταξη στον κατάλογο περιπλέκει τις οικονομικές σχέσεις με την ΕΕ.
Οι τράπεζες της ΕΕ θα πρέπει να κάνουν επιπρόσθετους ελέγχους στις πληρωμές στις οποίες εμπλέκονται χώρες που έχουν καταχωρηθεί στον κατάλογο αυτόν.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη - Οργανωμένος μηχανισμός της ΝΔ παραβιάζει το κράτος δίκαιου

Συνυποβάλλαμε την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση γιατί έχουμε ως θέση αρχής τη συνεργασία των …