S-400: ΗΠΑ-Γαλλία-Ιταλία συζητούν εναλλακτική πρόταση με Άγκυρα

«Η Ουάσιγκτον, το Παρίσι και η Ρώμη διεξάγουν συνομιλίες με την Άγκυρα για εναλλακτική πρόταση στην αγορά των ρωσικών συστημάτων S-400 από την Τουρκία» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γιενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

«Αυτή τη στιγμή γίνεται διάλογος μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ σε ζητήματα αντιπυραυλικής και αντιαεροπορικής άμυνας. Επίσης, πραγματοποιούνται επαφές μεταξύ Τουρκίας και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα με την Γαλλία και την Ιταλία, για την αγορά του εναλλακτικού γαλλικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας SAMP/T (σ.σ. ASTER 30-SAMP/T)» δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για τα σχέδια της Άγκυρας να αποκτήσει τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής κι αντιπυραυλικής άμυνας.

Παράλληλα, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ ανέφερε ότι «κάθε χώρα του ΝΑΤΟ μπορεί να αποφασίσει αυτοτελώς για τα είδη των εξοπλισμών τα οποία θέλει να αποκτήσει».

Εκτός των άλλων, σημείωσε ότι στην Τουρκία εξακολουθούν να βρίσκονται δύο μεραρχίες αντιαεροπορικών συστημάτων SAMP/T (Ιταλία) και Patriot (Ισπανία), οι οποίες είχαν αποσταλεί στη χώρα αυτή το 2012, στο πλαίσιο της αποστολής του ΝΑΤΟ που αφορούσε στην ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Τουρκίας, ώστε να αμυνθεί σε ενδεχόμενα πυραυλικά πλήγματα προερχόμενα από το έδαφος της Συρίας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, TASS


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Κέρδη 9,99% στο πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνει το κλείσιμο

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 1.422,35 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,34%. Με ήπια άνοδο …