Σταυρούλα Παναγοπούλου - Νικολάου: Μια υποψηφιότητα για το Δήμο Πατρών με προστιθέμενη αξία

Το όραμα για την Πάτρα: Τρίτη πόλη της Ελλάδας σε ευημερία και ευκαιρίες

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ο θεμέλιος λίθος μιας δημοκρατικής κοινωνίας. Το δικαίωμα των τοπικών κοινωνιών για Αυτοδιοίκηση είναι αυτό που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στις αποφάσεις που ορίζουν την τύχη τους.

Αυτό από μόνο του, αποτελεί υπέρτατη τιμή και χρέος για μένα, ώστε να συμμετέχω ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος για την ανάδειξη Δημοτικής Αρχής στην Πάτρα, με τον Συνδυασμό Πρωτεύουσα Ξανά του Γρηγόρη Αλεξόπουλου.

Ως ενεργή συνδικαλίστρια για πάνω από 3 δεκαετίες, στο πλευρό των εργαζομένων, έχω μάθει να μάχομαι για κάθε τι, καθώς τίποτα δεν είναι αυτονόητο αν δεν παλέψεις γι’ αυτό.

Η Πόλη μας, η Πάτρα, τα τελευταία χρόνια, όπως και η πατρίδα μας, διανύει μία εποχή μεταβατική, προσπαθώντας να βρει ξανά τον δρόμο για την ευημερία, την οικονομική & πολιτιστική εξωστρέφεια.

Η τελευταία τετραετία, δυστυχώς, μας έδωσε μία Δημοτική Αρχή, η οποία άλλαξε το νόημα της Αυτοδιοίκησης και το μετέτρεψε σε Κομματικά Καθοδηγούμενη Έτερο-Διοίκηση περιορίζοντας τους Πατρινούς στον ρόλο των απλών θεατών.

Επιχείρησε, ανεπιτυχώς βεβαίως, να αποπροσανατολίσει τους Πατρινούς, θεωρώντας, τον Δήμο Πατρέων ως όχημα για την εξυπηρέτηση των κομματικών επιδιώξεων.

Ταυτόχρονα, επιχείρησε και επιχειρεί να υποδαυλίσει τον διχασμό ανάμεσα στους Πατρινούς βαφτίζοντας εαυτούς ως «φίλους» του λαού και όλους τους υπόλοιπους, ως «εχθρούς» του λαού.

Επιχείρησε και επιχειρεί να διχάσει τους εργαζόμενους και τους ανέργους της Πάτρας, προωθώντας κομματικές «πρωτοβουλίες για την ανεργία» κενές περιεχομένου και άνευ τελικού αντικρίσματος, αφού προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων, αντί για την έμπρακτη διεκδίκηση στους χώρους λήψης αποφάσεων με σοβαρές προτάσεις προς όφελος της Πάτρας και των δημοτών της.

Ευτυχώς, η Πάτρα αξίζει και μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα από τους αυτόκλητους κομματικούς σωτήρες άλλων εποχών!

Η Πάτρα έχει να προσφέρει στους πολίτες της ευκαιρίες για οικονομική άνθηση στον Τουρισμό, στην αξιοποίηση των Ενεργειακών Κοιτασμάτων, στον Πολιτισμό.

Η Πάτρα χρειάζεται μία Δημοτική Αρχή, η οποία θα πιστέψει ότι η πόλη μας μπορεί να γίνει Πανευρωπαϊκός Πόλος Έλξης όχι μόνο τουριστών, αλλά και επενδύσεων, όπως οι Νέες Τεχνολογίες, οι οποίες μπορούν να φέρουν νέες θέσεις εργασίας. Τα κέντρα εκπαίδευσης, έρευνας και αριστείας (Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ, Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, ιδιωτικές εταιρείες διεθνώς αναγνωρισμένες) υπάρχουν και δεν μπορεί η Δημοτική Αρχή να αγνοεί επιδεικτικά την ύπαρξή τους, βλάπτοντας συστηματικά την πόλη.

Η Πάτρα χρειάζεται μία Δημοτική Αρχή, η οποία θα βλέπει στο μέλλον, χωρίς κομματικές παρωπίδες, χωρίς στείρο μηδενισμό των πάντων, χωρίς αναχρονισμούς οι οποίοι ιστορικά απέτυχαν, η οποία θα μάχεται για να δίνει ευκαιρίες και δικαίωμα στην ελπίδα για τους δημότες της.

Η Πάτρα χρειάζεται μία Δημοτική Αρχή με Όραμα για την Πόλη και τους Δημότες της και όχι έναν διαχειριστή κοντόθωρων κομματικών συμφερόντων.

Η Πάτρα χρειάζεται μία πραγματική Αυτοδιοικητική Αρχή χωρίς Κομματικούς Κηδεμόνες, η οποία θα αποφασίζει στην Πάτρα με τους Πατρινούς για την Πάτρα.

Η πρωτοβουλία ελπίδας και ευημερίας του Συνδυασμού «Πάτρα – Πρωτεύουσα Ξανά!» με επικεφαλής τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο είναι αυτή, η οποία μπορεί να εγγυηθεί το άνοιγμα σε όλους τους προοδευτικούς χώρους και την αξιοποίηση ικανών και πρόθυμων ανθρώπων να δουλέψουν για την Πάτρα και γι’ αυτό συντάσσομαι με αυτήν.

Ο Πατραϊκός λαός έχει δικαίωμα στην ελπίδα και στην ευημερία.

Σταυρούλα Παναγοπούλου – Νικολάου

Πρόεδρος Ινστιτούτου Εργασίας / ΓΣΕΕ ΠΔΕ
π. Πρόεδρος Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας

Υποψήφια με τον Συνδυασμό του Γρηγόρη Αλεξόπουλου για τον Δήμο της Πάτρας

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …