Σκοτεινή πλευρά της Σελήνης: Πέντε τοποθεσίες απέκτησαν κινέζικα ονόματα

ΑΠΕ

Πέντε περιοχές της «σκοτεινής» (μη ορατής) πλευράς της Σελήνης, απέκτησαν επισήμως κινεζικές ονομασίες, σύμφωνα με απόφαση της Διεθνούς Ένωσης Αστρονομίας (ΔΕΑ).
Η απόφαση έρχεται μετά την ιστορική πρώτη προσελήνωση σε αυτή την πλευρά του φεγγαριού, που έκανε η αποστολή Change 4 της Κίνας στις αρχές του έτους.
Η ΔΕΑ ενέκρινε την ονομασία Στάτιο Τιανχέ για το σημείο προσελήνωσης του σκάφους Chang'e 4 στις 3 Ιανουαρίου, ένα όνομα που παραπέμπει στην αρχαία κινεζική ονομασία του γαλαξία μας, ο οποίος, σύμφωνα με την κινεζική παράδοση, ήταν ένας ουράνιος ποταμός που χώριζε δύο περιοχές.
Τρεις μικροί κρατήρες που σχηματίζουν ένα τρίγωνο γύρω από το σημείο της κινεζικής προσελήνωσης, πήραν τα ονόματα Τζίνιου, Χέγκου και Τιανζίν, που ήσαν τα ονόματα μυθικών χαρακτήρων στην κινεζική λαϊκή ιστορία «Ο γελαδάρης και η υφάντρα», καθώς επίσης υπήρξαν ονόματα αρχαίων κινεζικών αστερισμών από την εποχή της δυναστείας Χαν.
Η πέμπτη κινεζική ονομασία, Μονς Τάι, δόθηκε στην κεντρική κορυφή του μεγάλου κρατήρα φον Κάρμαν, εντός του οποίου έγινε η προσελήνωση, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 46 χιλιομέτρων βορειοδυτικά από το σημείο που «πάτησε» η άκατος Chang'e 4.
Σήμερα στην Κίνα υπάρχει βουνό με την ίδια ονομασία (Όρος Τάι) στην επαρχία Σαντόνγκ.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αλέξης Γεωργούλη: Ξανά υποψήφιος στις ευρωεκλογές

«Σήμερα βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη συμπόρευσή μου με το Πράσινο Κίνημα για …