Europa League: Περίπατο στη Ζυρίχη η Νάπολι. Επιτέλους νίκη για Τσέλσι

Συνειδητοποιώντας ότι το Europa League είναι ο βασικός τους στόχος πλέον στη σεζόν, οι «μπλε» έφυγαν με το 2-1 από το Μάλμε και έβαλαν θεμέλια πρόκρισης στους «16».
Προερχόμενη από τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη (και με τον θλιβερό συντελεστή τερμάτων 0-13), η ομάδα του Σάρι κατάφερε να πάρει προβάδισμα με τον Μπάρκλεϊ στο 30’.
Παρόλο λοιπόν που δέχθηκε πίεση στη συνέχεια, βρήκε τον τρόπο (με υπέροχο τακουνάκι του Ζιρού στο 58’) να καθαρίσει τη νίκη και κατά πάσα πιθανότητα την πρόκριση.
Διότι η Μάλμε συνέχισε μεν να προσπαθεί, μείωσε το σκορ στο 80’ με τον Κρίστιανσεν, ωστόσο η Τσέλσι θα πρέπει να αυτοκτονήσει στη ρεβάνς του «Στάμφορντ Μπριτζ» για να μείνει εκτός της επόμενης φάσης.
Xωρίς ν’ αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα και παίζοντας σοβαρά από την εκκίνηση του αγώνα, η Νάπολι με τους Ινσίνιε, Καγιεχόν και Ζιελίνσκι σάρωσε 3-1 μέσα στην Ελβετία την Ζυρίχη και ουσιαστικά πήρε από σήμερα την πρόκριση για τη φάση των «16» του Europa League.
Με ένα γκολ λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και ένα λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου η Βαλένθια πήρε μια πολύ σημαντική νίκη με 2-0 επί της Σέλτικ στη Γλασκώβη και έγινε το μεγάλο φαβορί ενόψει της ρεβάνς των 32 του Europa League.
Το πρώτο ημίχρονο κυλούσε ισορροπημένα, γεγονός που μαρτυρούν και τα στατιστικά. Η Σέλτικ είχε την κατοχή (59-41), αλλά μόλις δυο τελικές και μάλιστα στο πρώτο 5λεπτο όταν οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά με στόχο να αιφνιδιάσουν.
Στο 42’ η Βαλένθια ήταν αυτή που κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Έπειτα από ωραίο συνδυασμό ο Τσέρισεβ βρέθηκε προ κενής εστίας και με πλασέ «έγραψε» το 0-1 για να «παγώσει» για τα καλά το Σέλτικ Παρκ.
Στην επανάληψη, ένα γκολ με το… «καλημέρα» από τον Σομπρίνο στο 49’ απλοποίησε την κατάσταση για τις «νυχτερίδες» που έκαναν το 2-0 μέσα στη Σκωτία. Το αποτέλεσμα διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε με τη Βαλένθια να έχει, πλέον, το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα
Σέλτικ-Βαλένθια 0-2 (42΄ Τσερίσεφ, 49΄ Σομπρίνο)
Μπριζ-Σάλτσμπουργκ 2-1 (64΄ Ντενσβίλ, 81΄ Γουέσλι - 18΄ Γιουνούζοβιτς)
Ζυρίχη-Νάπολι 1-3 (83΄ πεν. Κολόλι - 12΄ Ινσίνιε, 22΄ Καγεχόν, 77΄ Ζιελίνσκι)
Μάλμε-Τσέλσι 1-2 (80΄ Κρίστιανσεν - 30΄ Μπάρκλεϊ, 58΄ Ζιρού)
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 2-2 (10΄ πεν. Μάρλος, 64΄ Τάισον - 7΄ Χιντερέγκερ, 50΄ Κόστιτς)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Βιγιαρεάλ 0-1 (3΄ Πεντράθα)
Βικτόρια Πλζεν-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-1 (54΄, 83΄ Πέρνικα - 41΄ Όλμο)
Πηγή: sport-fm


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ …