Περίπου 180.000 δανειολήπτες δικαιούνται τη νέα ρύθμιση για την α’ κατοικία

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Σε 180.000 υπολογίζουν οι τράπεζες τους δανειολήπτες που μπορούν να ενταχθούν στο νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, με βάση τα κριτήρια που συμφωνήθηκαν με την κυβέρνηση.
Όπως γράφει η «Καθημερινή» ουσιαστικά καλύπτονται περίπου τέσσερις στους δέκα που έχουν δάνειο με καθυστέρηση, είτε στεγαστικό είτε επαγγελματικό με υποθήκη την πρώτη κατοικία.
Το ύψος των δανείων που μπορούν να ρυθμιστούν υπολογίζεται σε 10 δισεκατομμύρια ευρώ.
Στις προϋποθέσεις για ένταξη ενός δανειολήπτη στην νέα ρύθμιση προβλέπεται πλέον υπόλοιπο οφειλής, που σημαίνει ότι το εκκρεμές ποσό δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 130.000 ευρώ, περιλαμβανομένων των τόκων.
Η αντικειμενική αξία της πρώτης κατοικίας που θα προστατεύεται δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 250.000 ευρώ, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση και εισοδηματικά κριτήρια.
Η ρύθμιση αφορά δάνεια που ήταν σε καθυστέρηση άνω των τριών μηνών την 31η Δεκεμβρίου 2018.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πιερρακάκης: Κάποιοι δεν μπορούν να διαχειριστούν την εσωτερική τους δυσπιστία

Αφού εξέφρασε την εμπιστοσύνη του ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει για την …