«Ψυχρό Πόλεμο» ψηφίζει το Αμερικάνικο Σωματείο Διευθυντών Φωτογραφίας

Το ασπρόμαυρο οικογενειακό δράμα «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν έχει σαρώσει τα βραβεία όπου κι αν προτείνεται και, μέχρι και σήμερα, θεωρείται ένα από τα μεγάλα φαβορί για τα Όσκαρ.

Ένα από τα βραβεία το οποία αναμένεται να κερδίσει είναι και αυτό της Καλύτερης Φωτογραφίας -το οποίο, μάλιστα, ήδη απέσπασε στα BAFTA την περασμένη Κυριακή. Ωστόσο, το Σωματείο Αμερικάνων Διευθυντών Φωτογραφίας έχει διαφορετική γνώμη.

Ο Μεξικάνος δημιουργός θα μονομαχήσει με την ταινία «Ψυχρός Πόλεμος» (Cold War) του Πάβελ Παβλικόφσκι, το οποίο έχει προταθεί αρκετές φορές μαζί με την ταινία του Κουαρόν στη συγκεκριμένη κατηγορία σε αρκετά βραβεία, και έχανε, μέχρι που το Σωματείο Αμερικάνων Διευθυντών Φωτογραφίας –το οποίο έχει προβλέψει εννέα φορές τους νικητές στα Όσκαρ- αποφάσισε να δώσει το βραβείο στον Λούκας Ζαλ, διευθυντή φωτογραφίας στη δημιουργία του Παβλικόφσκι.

Στην ασπρόμαυρη σπαρακτική ιστορία αγάπης του 61χρονου Πολωνού δημιουργού, ένας άντρας και μια γυναίκα γνωρίζονται στα συντρίμμια της μεταπολεμικής Πολωνίας. Παγιδεύονται σε έναν μοιραίο έρωτα, που τους καταδικάζει να βρίσκονται δεμένοι ο ένας με τον άλλον. Οι πολιτικές συνθήκες, τα ελαττώματά τους, αλλά και μια σειρά από ατυχείς συγκυρίες τούς χωρίζουν και τους ενώνουν σε έναν έρωτα διαχρονικά αδύνατο. Η ταινία -που απέσπασε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών- ως μια σπαρακτική ιστορία αγάπης που διατρέχει τη σύγχρονη ιστορία της χώρας, αποτελεί την επίσημη υποβολή της Πολωνίας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Οι νικητές των βραβείων του Σωματείου Αμερικάνων Διευθυντών Φωτογραφίας

Ταινία
Λούκας Ζαλ για τον «Ψυχρό Πόλεμο»

Σειρά σε κανάλι χωρίς διαφημίσεις
Αντριάνο Γκόλντμαν για το επεισόδιο «Beril» του «The Crown»

Σειρά σε κανάλι με διαφημίσεις
Τζον Τζόφιν για το επεισόδιο «Two Zero One» του «Beyond»

Ταινία, μίνι σειρά ή πιλότο για τηλεόραση
Τζέιμς Φρέντ για το επεισόδιο «Bad News» του «Patrick Melrose»

Ειδικό Βραβείο
Τζιόρτζι Σβελίντζε για το «Namme»

gkoul@naftemporiki.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ: Εντός της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Εντός της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις - Μέχρι το τέλος Ιουλίου …