ΥΠΠΟΑ: Ανακοίνωση για το θέατρο Σφενδόνη

Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα σχετικά με την ανοικτή επιστολή της Άννας Κοκκίνου στον Αλέξη Τσίπρα, με την οποία η καλλιτέχνις ζητά την παρέμβαση του πρωθυπουργού ώστε να μην κλείσει το θέατρο Σφενδόνη (στην περιοχή Μακρυγιάννη), το υπουργείο Πολιτισμού απάντησε με σημερινή του ανακοίνωση «κατανοώντας την αγωνία του χώρου της τέχνης και της διανόησης για την έκβαση της εν λόγω υπόθεσης».

Άννα Κοκκίνου

Υπενθυμίζει ότι «το ΥΠΠΟΑ και οι Γνωμοδοτικές Επιτροπές Θεάτρου, Χορού κοκ. επιχορηγούν φορείς για την πραγματοποίηση πολιτιστικών δράσεων και όχι για κάλυψη δαπανών που αφορούν υποδομές, λειτουργικά έξοδα ή ανεξόφλητες οικονομικές υποχρεώσεις μεταξύ ιδιωτών».

Η ανακοίνωση

«Την καλλιτεχνική περίοδο 2017-2018 η Γνωμοδοτική Επιτροπή Θεάτρου ενέκρινε στο πλαίσιο των επιχορηγήσεων θεατρικών σχημάτων ελευθέρου θεάτρου επιχορήγηση για το “ Θέατρο Σφενδόνη-Άννα Κοκκίνου” για την υλοποίηση θεατρικής παραγωγής. Ωστόσο, σε επόμενο στάδιο της διαδικασίας της επιχορήγησης, ο φορέας άλλαξε νομικό πρόσωπο και φορολογικά στοιχεία (σύσταση νέας ΑΜΚΕ μεταγενέστερα της προκήρυξης και της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων των επιχορηγήσεων), με αποτέλεσμα να μην καταστεί δυνατή η έκδοση της σχετικής απόφασης επιχορήγησης του φορέα. Την ίδια χρονιά, ύστερα από αίτημα της νέας ΑΜΚΕ, το ΥΠΠΟΑ υποστήριξε τον φορέα “ΝΕΑ ΣΦΕΝΔΟΝΗ - ΑΝΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΑΜΚΕ” για τη διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εγκρίνοντας οικονομική ενίσχυση, η οποία και εκταμιεύτηκε.

Το 2018, στο πλαίσιο των επιχορηγήσεων επαγγελματικών θεατρικών σχημάτων, η Γνωμοδοτική Επιτροπή Θεάτρου δεν περιέλαβε στον κατάλογο επιχορηγήσεων τον εν λόγω φορέα. Η Επιτροπή αναμένεται να ξεκινήσει ως είθισται την εξέταση των αιτημάτων της τρέχουσας περιόδου σύντομα. Ωστόσο, δεν εκκρεμεί ως τώρα αίτημα του θεάτρου Σφενδόνη για το 2019.

Κατανοώντας τις δυσκολίες του καλλιτεχνικού κόσμου, το ΥΠΠΟΑ σχεδιάζει ορισμένα διαρθρωτικά μέτρα υποστήριξης για το άμεσο μέλλον. Συνεχίζει να στέκεται σταθερά δίπλα στις καλλιτεχνικές ομάδες, τους φορείς και τις ανεξάρτητες προσπάθειες με θεσμικό τρόπο, κανόνες νομιμότητας και διαφανείς διαδικασίες, προγραμματίζοντας τον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος πλαισίου, καθώς και την προκήρυξη νέων προγραμμάτων».

naftemporiki.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα Αριστερά: Προκλητικός, υποκριτής, κυνικός ο κ. Καραμανλής

Το σχόλιό της για την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην Βουλή "Προκλητικός, υποκριτής και κυνικός", αναφέρει …