ΓΣΕΒΒΕ: Οι μικρομεσαίοι έμποροι, βιοτέχνες κι επαγγελματίες άντεξαν και συνεχίζουν

ΓΣΕΒΒΕ: Οι μικρομεσαίοι έμποροι, βιοτέχνες κι επαγγελματίες άντεξαν και συνεχίζουν

To αισιόδοξο μήνυμα ότι οι επαγγελματίες βιοτέχνες, οι έμποροι και γενικά οι μικρές ελληνικές επιχειρήσεις άντεξαν στην κρίση και συνεχίζουν, διατύπωσε απόψε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, Γιώργος Καββαθάς, κατά την έναρξη των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της Συνομοσπονδίας που ξεκίνησαν από την Θεσσαλονίκη.

Μέσα στην πανηγυρική ατμόσφαιρα της πρώτης εκδήλωσης η οποία πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, παρουσία δεκάδων εκπροσώπων φορέων της Θεσσαλονίκης και μελών, σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία για τους αγώνες και τους νεκρούς της Συνομοσπονδίας (μεταξύ αυτών τρεις στην μεγάλη απεργία του κλάδου το 1927 στην Αθήνα ) ο κ. Καββαθάς, ανέφερε ότι «στην χώρα μας παρά τις αλλεπάλληλες αλλαγές, κρίσεις και πτωχεύσεις, παρά τις διώξεις και τα άδικα φορολογικά συστήματα, οι μικρομεσαίοι, έμποροι, βιοτέχνες κι επαγγελματίες όχι μόνο άντεξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν, αλλά στάθηκαν πάντα στο πλευρό της Δημοκρατίας και το ίδιο συνεχίζουν να κάνουν και σήμερα. Παρά την κρίση και την καταστροφή της μνημονιακής περιόδου που άφησε βαθιές πληγές στο σώμα και στην ψυχή των επαγγελματοβιοτεχνών και των εμπόρων συνεχίζουμε, αντιπαλεύοντας την απαισιοδοξία, την μιζέρια και τις θεωρίες της Ελλάδας που δεν παράγει τίποτα...»

«Νέα παιδιά», είπε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, «που αρνούνται να φύγουν στο εξωτερικό, έρχονται με νέες ιδέες και μεράκι. Άλλοι κρατούν κι αναπτύσσουν παλιές οικογενειακές επιχειρήσεις κι άλλες στήνονται με νέες ιδέες και σε νέους τομείς...».

Ο κ. Καββαθάς. έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εξωστρέφεια, στα νέα επιχειρηματικά μοντέλα και στον ψηφιακό μετασχηματισμό, αλλά και στις δομές στήριξης της ΓΣΕΒΒΕ. Ειδικά για το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης για τις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε επιμόρφωση και δια βίου μάθηση,όπως είπε, έχουν καταρτιστεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 120.000 εργοδότες και εργαζόμενοι μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΒΒΕ Γιώργος Κουράσης, παρουσίασε στην εκδήλωση το πρόγραμμα εορτασμού για τα 100 χρόνια της ΓΣΕΒΒΕ στο οποίο περιλαμβάνονται εκθέσεις τεκμηρίων και ιστορίας, ψηφιακή έκθεση, έρευνες και μελέτες για τις μικρές επιχειρήσεις , βιβλιοπαρουσιάσεις, ντοκυμαντέρ, ημερίδες και συζητήσεις που θα γίνουν σε Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα και Ηράκλειο .Η κορυφαία εκδήλωση για τα 100 χρόνια ΓΣΕΒΒΕ θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στη Λέσβο ο Μητσοτάκης: Τα συγχαρητήρια στον Δήμο και η επίσκεψη στο λιμάνι στο Σίγρι

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα έργα που έχουν γίνει στον λιμένα, που διαθέτει προβλήτα μήκους …