Κεγκέρογλου: «Μ@λ@κί@» Τσίπρα ότι ο Παπανδρέου είναι Πινοσέτ

Ακόμη και τα συνήθη προσωπικά τους όρια φαίνεται να ξεπερνούν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από την οργή που σιγοβράζει μέσα τους μετά και την υπουργοποίηση των πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ Θάνου Μωραΐτη και Άγγελου Τόλκα, πίσω από την οποία διαβλέπουν επιχείρηση άλωσης της Κεντροαριστεράς από τον πρωθυπουργό.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Γραμματέα της Κ.Ο της ΔΗΣΥ, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος φανερά εκνευρισμένος, θυμήθηκε τη σύγκριση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον δικτάτορα Πινοσέτ, καλώντας τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη να συστήσει στον πρωθυπουργό να παραδεχτεί ότι είπε «μ@λ@κί@», αφήνοντας άπαντες εμβρόντητους.
«Και αυτό το βραβείο που πήρε; Φαντάζεστε να το είχε πάρει ο Σαμαράς ή ο Παπανδρέου; Τι θα έλεγε ο Τσίπρας για τον Γιώρφο Παπανδρέου; Ρε τι Πινοσέτ που τον έχετε πει… Και δεν του είπες ρε Χρήστο (σ.σ.Σπίρτζη) να πει “έκανα μ@λ@κί@ που τον είπα Πινοσέτ”; Ή το πιστεύετε; Κι αν το πιστεύετε ακόμα; Πώς έχεις τον υφυπουργό του Πινοσέτ; Ή όπως είπε και την κυβέρνηση Παπαδήμου κουρελού κι έχεις τον υφυπουργό του παπδήμου, δηλαδή, κουρέλι από την κουρελού; Κι εσύ Χρήστο έχεις ευθύνη, γιατί δίνεις άλλοθι σε αυτή την κυβέρνηση», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Κεγκέρογλου στρέφοντας τα πυρά του εναντίον του νέου υφυπουργού Υποδομών, Θάνου Μωραΐτη, ο οποίος καθόταν αμίλητος στα υπουργικά έδρανα.
Ο ίδιος προσπάθησε να αποδομήσει και το κεντροαριστερό προφίλ που επιχειρεί να παρουσιάσει επικοινωνιακά ο πρωθυπουργός μιλώντας συνεχώς για μια προσπάθεια δημιουργίας νέου προοδευτικού μετώπου, σχολιάζοντας αιχμηρά ότι αυτά δεν γίνονται με την «άκρα δεξιά των ΑΝΕΛ» και την Κατερίνα Παπακώστα.
Νωρίτερα λάβροι κατά της κυβέρνησης και των πολιτικών τακτικών του πρωθυπουργού είχαν εμφανιστεί και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης και Μιχάλης Τζελέπης.
«Έχουμε μια κυβέρνηση παρακμής και σήψης, που διορίζει υφυπουργό έναν άνθρωπο που μέχρι πριν λίγες εβδομάδες χαρακτήριζε τον πρωθυπουργό τυχοδιώκτη. Μια κυβέρνηση δεξιοσυριζαίων και λοιπών γυρολόγων, που η αξιοπρέπεια ανταμείβεται με τριμηνίτικη θητεία υπουργού», σχολίασε δηκτικά ο κ. Μανιάτης.
Εξίσου αιχμηρός και ο κ. Τζελέπης που επισήμανε με νόημα ότι δεν υφίσταται εκπροσώπηση της Κεντροαριστεράς με «μεταγραφές και πολιτικές εξαγορές προσώπων, χωρίς αξίες κι αρχές».
Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι οι βολές αυτές εξαπολύθηκαν παρόντος του Θάνου Μωραΐτη στα υπουργικά έδρανα, αλλά εκείνος απέφυγε να απαντήσει, πιθανόν για να μη ρίξει λάδι στη φωτιά και ανάψει περισσότερο τα αίματα. Ο ίδιος είχε σήμερα την επίσημη πρώτη του στη Βουλή με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της ψήφισης του νομοσχεδίου του Υπουργείου για το νέο σύστημα αδειών οδήγησης.
Εκείνος που ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά υπερασπιζόμενος την κυβέρνηση αλλά και τους πρώην συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ που ξαναβρέθηκαν ως σύντροφοι στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.
Ακολουθώντας την τακτική «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση», ο κ. Σπίρτζης απέδωσε τις επιθέσεις αυτές σε απόπειρα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το θετικό κυβερνητικό έργο και αντιστρέφοντας τα πυρά καταλόγισε στη ΔΗΣΥ επιλογή δημιουργίας κοινού μετώπου με τη ΝΔ.
«Μου είναι ιδιαίτερα περίεργο στα αυτιά μου να καταγγέλλουν ανθρώπους που προέρχονται από αυτό το χώρο που είναι κομμάτι της Αριστεράς και συνεργάζονται με άλλα κομμάτια της Αριστεράς. Σε όλες τις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα ο προοδευτικός κόσμος έκανε μέτωπα εντός κι εκτός Βουλής. Και κάποιοι να κάνουν μέτωπο σήμερα με τη ΝΔ σήμερα και μάλιστα με τις ακροδεξιές εκδοχές της;», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υποδομών.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Κέρδη 9,99% στο πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνει το κλείσιμο

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 1.422,35 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,34%. Με ήπια άνοδο …