Αχτσιόγλου για υπαλλήλους της Τράπεζας Πειραιώς: Δεν θα γίνουν απολύσεις

Αχτσιόγλου για υπαλλήλους της Τράπεζας Πειραιώς: Δεν θα γίνουν απολύσεις

Την εκτίμηση ότι η Τράπεζα Πειραιώς δεν θα προβεί σε απόσχιση των τμημάτων της για τα κόκκινα δάνεια, που θα είχε ως συνέπεια την απόλυση πολλών εργαζομένων, έκανε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελλή που τόνισε ότι η διοίκηση της τράπεζας έχει ενημερώσει τους εργαζόμενους πως θα προβεί σε απόσχιση του τμήματος των κόκκινων δανείων με αποτέλεσμα τις μαζικές απολύσεις η υπουργός απάντησε πως ύστερα από την τριμερή συνάντηση που είχε το ΣΕΠΕ με την εταιρεία και το υπουργείο «η διοικηση μας ενημέρωσε πως δεν έχει πλάνο για απόσχιση του κλάδου των κόκκινων δανείων, όμως είμαστε σε επιφυλακή και θα παρακολουθούμε το θέμα».

Ο ερωτών βουλευτής τόνισε επίσης πως η διοίκηση της τράπεζας δεν θα επιτρέπει την συνδικαλιστική δράση εν ώρα εργασίας. Απαντώντας σε αυτό η Ε. Αχτσιόγλου τόνισε πως η κυβέρνηση έθεσε τους κανόνες για τις υπερωρίες και τις υπεργολαβίες, που αφορά κυρίως τις τράπεζες και ότι το μεγαλύτερο πρόστιμο που επιβλήθηκε ποτέ ύψους 1,63 εκ ευρώ επιβλήθηκε στην τράπεζα Πειραιώς για αδήλωτη εργασίας.

«Για εμάς ο τραπεζικός κλάδος δεν είναι περιοχή ασυδοσίας» συμπλήρωσε.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024. Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 1. …