«Κονταροχτυπιούνται» Boeing και Ρεπουμπλικανοί για το ποιος θα την κερδίσει (ΦΩΤΟ)

photo: pexels

Η κατασκευάστρια εταιρεία αεροσκαφών Boeing ανακοίνωσε σήμερα ότι επέλεξε τη Νίκι Χέιλι, την πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ως νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της. Θεωρείται από τα αστέρια του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και το όνομά της επανέρχεται συχνά στον Τύπο ως μια πιθανή υποψηφιότητα στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Το όνομα της Χέιλι θα υποβληθεί προς ψήφιση στους μετόχους της εταιρείας, στην επόμενη γενική συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για την 29η Απριλίου, διευκρινίζει η Boeing σε ένα δελτίο τύπου.

Η 47χρονη διατέλεσε κυβερνήτρια της Νότιας Καρολίνας, όπου ο κολοσσός της αεροναυπηγικής λειτουργεί τρία εργοστάσια. Η Νίκι Χέιλι παραιτήθηκε από τη θέση της πρέσβειρας στα Ηνωμένα Έθνη τον περασμένο Οκτώβριο και αποχώρησε στα τέλη του 2018.

haley1 small

Σε περίπτωση εκλογής της στο διοικητικό συμβούλιο της Boeing, η Χέιλι θα βρεθεί μεταξύ εκείνων που θα πρέπει να λάβουν μια απόφαση για την προώθηση του νέου αεροσκάφους μεσαίου μεγέθους NMA (New Midsize Airplane), πάνω στο οποίο εργάζεται η Boeing εδώ και κάποιο καιρό.

Η Νίκι Χέιλι αναμένεται να ενταχθεί στον κολοσσό σε μια χρονική περίοδο όπου η Boeing, ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς στις ΗΠΑ, θα πρέπει να ελιχθεί για να αποφύγει τις εμπορικές εντάσεις που προκαλεί ο πρόεδρος Τραμπ.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Το ευρώ υποχωρεί 0,12%, στα 1,0817 δολάρια

Το ευρώ βρίσκεται στα 163,4640 γεν, στο 0,8551 με τη στερλίνα και στο 0,9768 με …