Απάντηση Χαρίτση στις επικρίσεις για προεκλογικές προσλήψεις σε ΟΤΑ

ΑΠΕ

«Καμία πρόσληψη δεν γίνεται εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ. Καμία νέα πρόσληψη δεν κάνουμε.» Τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, κατά την διάρκεια της συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, απαντώντας στις επικρίσεις της Αντιπολίτευσης για χιλιάδες προσλήψεις προεκλογικού χαρακτήρα σε ΟΤΑ.
«Καμιά νέα πρόσληψη δεν κάνουμε. Δεν υπάρχουν προεκλογικές προσλήψεις αυτά παραπέμπουν σε άλλες εποχές και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις που κυβέρνησαν τη χώρα. Αυτό που κάνουμε αφορά πρώτα τους συμβασιούχους, και το εποχικό προσωπικό και λέμε ότι για αυτή τη διαδικασία δεν ισχύει ο προεκλογικός περιορισμός .
Αυτός ο περιορισμός δεν αφορά μόνο την περίοδο από την προκήρυξη των εκλογών μέχρι τα αποτέλεσμα τους αλλά μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019.
Είναι λογική εξαίρεση από την αναστολή γιατί μεσολαβεί ένα διάστημα έξι μηνών που είναι κρίσιμο για βασικές λειτουργίες της αυτοδιοίκησης». Εξέφρασε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.
Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα, σχολιάζοντας επί του ζητήματος ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης, μίλησε για νομοσχέδιο με το οποίο πηγαίνουμε back to the ‘80s”, κάνοντας παράλληλα λόγο για «νομοθέτηση ΣΥΡΙΖΑ στα καλύτερά του» αλλά και για νομοσχέδιο διευθετήσεων που αφορά φωτογραφικές προσλήψεις".
Απαντώντας στο παραπάνω ο κος Χαρίτσης σημείωσε: «Δεν πάμε να στήσουμε κομματικούς στρατούς, οι προσλήψεις ήταν αναγκαίες.Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με τα ‘80s. Ίσα ίσα που τότε ελήφθησαν σημαντικές θετικές πρωτοβουλίες ενώ αργότερα με την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού είχαμε πολύ μεγάλη υποβάθμιση. Μακάρι να καταφέρουμε να επιστρέψουμε εκεί, δεν το θεωρώ αρνητικό".


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …