Επίδομα ενοικίου στέγασης 2019: Άνοιξε η αίτηση με προβλήματα, πότε θα διορθωθούν τα λάθη

photo: Eurokinissi

Άνοιξε λίγο πριν τις 22.00 το βράδυ η πλατφόρμα epidomastegasis.gr για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα ενοικίου στέγασης 2019, αλλά με προβλήματα. Τα προβλήματα που ήδη εχουν εντοπιστεί και δεν είναι λίγα όπως οι ημερομηνίες που θα πρέπει το μισθωτήριο συμβόλαιο να είναι σε ισχύ μετά από επικοινωνία του dikaiologitika news με την ΗΔΙΚΑ θα διορθωθούν όλα μέχρι το πρωί της Τετάρτης

Αν και γίνονται ήδη αποδέκτες οι αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου 2019, ωστόσο επίσημα η υποβολή ξεκινάει αύριο το πρωί. Κι αυτό γιατί όπως μας εξήγησαν από την ΗΔΙΚΑ διορθώνονται ότι λάθη υπάρχουν. Επομένως όποια λάθη υπάρχουν θα γίνουν διορθώσεις και θα διευθετηθουν όλα τα προβλήματά.

Η ψηφιακή αίτηση ολοκληρώνεται µε απλές διαδικασίες:

-Η είσοδος στην πλατφόρµα θα γίνεται µε τους κλειδάριθµους του Τaxisnet.

-Θα πιστοποιείται ο ΑΜΚΑ του ασφαλισµένου.

-Θα εµφανίζονται προσυµπληρωµένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία (προσωπικά, επικοινωνίας, εισοδήµατα, περιουσιακά στοιχεία, σύνθεση νοικοκυριού κ.ά.).

-Ο δικαιούχος θα πρέπει να συµπληρώνει τον αριθµό του µισθωτηρίου συµβολαίου του.

-Εφόσον απαιτείται συναίνεση από άλλα µέλη του νοικοκυριού (π.χ. φιλοξενούµενοι ή άλλα µέλη που υποβάλλουν αυτοτελή φορολογική δήλωση), αυτή θα πρέπει να εξασφαλίζεται πριν υποβληθεί η αίτηση.

-Τελευταίο βήµα η οριστική υποβολή της αίτησης.

Όροι και Προϋποθέσεις για τους δικαιούχους:
α) Δεν θα πρέπει να είναι ενταγμένοι/η σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα επιδότησης ή κάλυψης ενοικίου.
β) Δε θα πρέπει να μισθώνουν μη ηλεκτροδοτούμενη κατοικία
γ) Δε θα πρέπει να μισθώνουν μέρος κατοικίας
δ) Δε θα πρέπει να μισθώνουν ως κατοικία, ακίνητο συγγενών πρώτου βαθμού εξ’ αίματος ή εξ’ αγχιστείας, συζύγου ή πρώην συζύγου, καθώς και ετέρου μέρους συμφώνου συμβίωσης. Στην εξαίρεση της παρούσας περίπτωσης δεν υπάγονται και άρα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα νοικοκυριά των οποίων οι συμβάσεις μίσθωσης έχουν ημερομηνία έναρξης έως και 31/1/2019 και έχουν υποβληθεί εμπροθέσμως.
ε) Δε θα πρέπει να μισθώνουν κατοικία η οποία μου είχε παραχωρηθεί σε προηγούμενες φορολογικές χρήσεις.

Τα dikaiologitika news θα παρουσιάσουν αναλυτικό οδηγό για την αίτηση του επιδόματος ενοικίου

Δείτε σε εικόνες την αίτηση για το επίδομα ενοικίου


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …