Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Σε εξέλιξη είναι το βράδυ της Τρίτης το νέο κύμα κακοκαιρίας, που ήδη έχει επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον κόμβο meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής που κατέγραψαν οι αυτόματοι μετεωρολογικοί σταθμοί του έως τις 21:00 καταγράφηκαν σε Σιμωνόπετρα Αγίου Όρους (66mm), Σέμπρωνα Χανίων (50), Θερμή Λέσβου (48), Ικαρία (47), Μόλυβο Λέσβου (44), Σφακιά Χανίων (42), Στύψη Λέσβου (40) και Σάμο (35 mm).

Παράλληλα, οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στα πελάγη προκάλεσαν σε κάποιες περιπτώσεις προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Οι ισχυρότερες ριπές ανέμου έως τις 21:0 καταγράφηκαν σε Παξιμάδα Καρύστου (121 χλμ/ώρα), Απείρανθο Νάξου (116), Πορταριά Μαγνησίας (106), Βόλο/Πολυτεχνείο (97), Σαμοθράκη (95), Σιμωνόπετρα (85), Φινοκαλιά Λασιθίου (85) και Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής (84 χλμ/ώρα).

Θεαματική πτώση της θερμοκρασίας σημειώθηκε την Τρίτη στη Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία, σε σχέση με το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Κοζάνης, όπου η μέγιστη θερμοκρασία την Καθαρά Δευτέρα έφθασε στους 20,6 βαθμούς, ενώ στις 13:30 της Τρίτης ήταν στους 1,9 βαθμούς, δηλαδή επήλθε διαφορά 18,7 βαθμών.

Την Τετάρτη βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστουν στην Ανατολική Στερεά και το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, κατόπιν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ προς το βράδυ θα σταματήσουν. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν πολύ θυελλώδεις με ένταση έως και 9 μποφόρ, αλλά με σταδιακή εξασθένηση.

meteo.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας για κακοκαιρία: Η προσπάθεια μέχρι τώρα απέδωσε

 «Ήμασταν όλοι εδώ συντονισμένοι και οργανωμένοι» δήλωσε από το συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία ο …