Τέλος η ασφαλιστική ενημερότητα για την ανανέωση των αδειών στους παραγωγούς - πωλητές των λαϊκών αγορών

photo: Eurokinissi

Αποδοχή των προτάσεων του Συνηγόρου του Πολίτη για τις άδειες υπαίθριου εµπορίου.

∆εν απαιτείται πλέον ασφαλιστική ενηµερότητα για την ανανέωση των αδειών παραγωγών-πωλητών λαϊκών αγορών σύµφωνα µε διάταξη του σχετικού νόµου (ν. 4582/2018, άρθρο 84) που ψηφίστηκε πρόσφατα και µε τη οποία υιοθετείται ουσιαστικά η πρόταση του Συνηγόρου προς το αρµόδιο Υπουργείο Οικονοµίας και Ανάπτυξης.

Επιπρόσθετα, βάσει της ίδιας ρύθµισης, δεν απαιτείται πλέον φορολογική και ασφαλιστική ενηµερότητα για τη θεώρηση των αδειών πωλητών υπαίθριου εµπορίου.

Ειδικότερα, ο Συνήγορος είχε προτείνει την τροποποίηση του ν. 4497/2017 (άρθρα 9και 11), επισηµαίνοντας ότι το δικαίωµα έκδοσης ή ανανέωσης των επαγγελµατικών αδειών υπαίθριου εµπορίου, δεν επιτρέπεται να εξαρτάται από προϋποθέσεις που µπορούν να αποκλείσουν πρόσωπα µε οφειλές στο ∆ηµόσιο από την εργασία της επιλογής τους.Η Ανεξάρτητη Αρχή είχε τονίσει ότι έτσι παραβιάζεται το δικαίωµα ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας.

Είχε επίσης επισηµάνει ότι η προάσπιση των δηµοσιονοµικών συµφερόντων του ∆ηµοσίου δεν µπορεί να φτάνει µέχρι τον περιορισµό ή αποκλεισµό του συνταγµατικά κατοχυρωµένου δικαιώµατος στην εργασία.Το άρθρο 84 του ν. 4582/2018 τροποποίησε τις σχετικές διατάξεις του ν. 4479/2017 υιοθετώντας τις προτάσεις του Συνηγόρου


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κάρπαθος: Αγνοούνται δύο δύτες - Συναγερμός στο Λιμενικό

Οι Αρχές ενημερώθηκαν ότι αγνοούνται δύο δύτες στην Κάρπαθο. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το περιστατικό εκτυλίχθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου. Οι δύο δύτες 60 και 35 ετών, αγνοούνται σε θαλάσσια περιο..