Επιβλητικός ή κιτς; Ουρανοξύστης σε σχήμα… κόμπρας (video - φωτό)

Επιβλητικός, φουτουριστικός ή απλώς… κιτς; Αυτό είναι το ερώτημα για την πρόταση του ρώσου αρχιτέκτονα και σχεδιαστή Βασίλι Κλιούκιν με αποδέκτες πελάτες της ασιατικής αγοράς.
Τα σαγόνια της «κόμπρας» θα λειτουργούν ως κέντρο διασκέδασης ή εστιατόριο του ουρανοξύστη και το «σώμα» ως συγκρότημα γραφείων ή διαμερισμάτων. Για το σχέδιο, ο ρώσος αρχιτέκτονας άντλησε έμπνευση από τη γοητεία και το κύρος που ασκούν στους Ασιάτες τα φίδια.
Asian Cobra Tower
«Στην Ιαπωνία λέγοντας σε κάποιον ότι ‘’είναι φίδι’’ αποτελεί φιλοφρόνηση… Στην Κίνα, τα φίδια και οι δράκοι συχνά σημαίνουν το ίδιο πράγμα, ανέφερε ο Κλιούκιν. «Σύμβολο της σοφίας και της αιώνιας ζωής, αυτός ο πύργος θα εμπλουτίζει κάθε ασιατική πόλη» υποστήριξε.

Russian architect designs cobra-shaped skyscraper for Asian market pic.twitter.com/hjFEdoRj2Q

— RT (@RT_com) 14 Μαρτίου 2019

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι ο τρόπος με τον οποίο ο μεταλλικός πύργος μπορεί να αλλάζει χρώματα, πιθανώς με τη χρήση χιλιάδων LED που καλύπτουν το «δέρμα» του κτιρίου. «Τα φίδια αλλάζουν το δέρμα τους, και αυτός ο ουρανοξύστης μπορεί να αλλάζει το χρωματισμό του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ρώσος αρχιτέκτονας.
Στο σχέδιο ο Κλιούκιν ενσωμάτωσε μοτίβα και στοιχεία της ασιατικής φιλοσοφίας. «Το σχήμα με διαμάντια στη ράχη του φιδιού είναι το σύμβολο του Γιν και του Γιανγκ, η δυαδικότητα και η επανένωση του Ήλιου και της Σελήνης, οι αρσενικές και θηλυκές αρχές, ο συμβιβασμός των αντίθετων και η ανδρογυνία», εξήγησε.
Asian Cobra Tower
Asian Cobra Tower
Asian Cobra Tower
Radical cobra-shaped skyscraper proposed by Russian designer
Asian Cobra Tower
Asian Cobra Tower


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega   Στην …