Ρέγκλινγκ: H Ελλάδα δεν μπορεί να αποφύγει τα υψηλά πλεονάσματα

AP Photo/Francisco Seco

Τέλος στις συζητήσεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα βάζει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφύγει τους στόχους που έχουν οριστεί.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να αποφευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 3,5% έως το 2022.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας στις αρχές Μαρτίου, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά εξέφρασε την άποψη ότι είναι εφικτός στόχος η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.
Αναφερόμενος στα ανοιχτά ζητήματα που παραμένουν, ο επικεφαλής του ESM εστιάζει στο διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη και τα κόκκινα δάνεια.
Ερωτηθείς για τους κινδύνους που απειλούν την ευρωπαϊκή Οικονομία, ο κος Ρέγκλινγκ αναφέρθηκε στο Brexit, στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας αλλά και στην επιβράδυνση που καταγράφει η κινεζική οικονομία.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χαρίτσης: Δεν θα ξεμπερδέψετε με την Αριστερά

Ο κος Χαρίτης παράλληλα ζήτησε να σταλεί σαφές μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση της ΝΔ- Αναλυτικά …