Νέες κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας

ΗΠΑ, Καναδάς και Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλαν πρόσθετες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για το ζήτημα της Ουκρανίας και συγκεκριμένα για το περιστατικό του 2018 επίθεσης σε ουκρανικά πλοία, την προσάρτηση της Κριμαίας και δραστηριότητες στην Ανατολική Ουκρανία.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι νέες κυρώσεις έχουν ως στόχο τέσσερα μέλη των Ομοσπονδιακών Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ρωσίας για την ανάμιξή τους στο επεισόδιο στα Στενά του Κερτς.

Οι αρχές του Καναδά επέβαλαν κυρώσεις σε βάρος 114 Ρώσων και 15 ρωσικών οντοτήτων εξαιτίας των στρατιωτικών ενεργειών της Ρωσίας εναντίον των ουκρανικών πλοίων, ενώ η Ευρωπαϊκή Ενωση έθεσε σε καθεστώς κυρώσεων οκτώ ακόμη Ρώσους λόγω του συγκεκριμένου επεισοδίου.

Στις 25 Νοεμβρίου 2018, τρία ουκρανικά πλοία είχαν εισέλθει παρανόμως στα ρωσικά θαλάσσια ύδατα στο Στενό του Κερτς, στην είσοδο της Αζοφικής Θάλασσας. Η Μόσχα κατάσχεσε τα συγκεκριμένα πλοία και έθεσε υπό κράτηση το πλήρωμα 24 ναυτών συνολικά.

Οι κυρώσεις του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών επιβλήθηκαν και σε έξι ρωσικές αμυντικές εταιρείες με δραστηριότητα στην Κριμαία, καθώς και σε δύο Ουκρανούς αυτονομιστές.

ΗΠΑ, Καναδάς και Ε.Ε. πίεσαν εκ νέου τη Μόσχα για την απελευθέρωση των 24 ναυτών.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

EE: Η Επιτροπή χρηματοδοτεί καινοτόμες ιδέες για τη μείωση της μακροχρόνιας ανεργίας

Η προκήρυξη προσκλήσεων υποβολής προτάσεων για την επίτευξη αυτού του σκοπού ανακοινώθηκε στο πρόσφατο σχέδιο …