Την οδύνη του για την επίθεση στη Νέα Ζηλανδία εξέφρασε ο Μητσοτάκης

 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Την οδύνη του για την τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία εξέφρασε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θράκη όπου περιοδεύει.
Στην πρώτη στάση του στο χωριό Σάπες Ροδόπης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Θα ήθελα να εκφράσω την οδύνη μου για το τραγικό περιστατικό το οποίο έγινε στην άλλη άκρη του κόσμου, τη Νέα Ζηλανδία. Και το λέω εδώ στη Θράκη, γιατί θέλω να τονίσω ότι η Θράκη είναι ένα παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Η πολιτική της ισονομίας και ισοπολιτείας την οποία εγκαινίασε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εδώ στη Θράκη στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, είναι μια πολιτική η οποία έχει ριζώσει και θα βρει συνέχεια και υποστήριξη από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι ώστε όλοι οι Έλληνες πολίτες, ασχέτως θρησκευτικών πεποιθήσεων, να αισθάνονται πραγματικά ότι έχουν ίσες ευκαιρίες και ίσες δυνατότητες στην ευημερία, προσωπική και οικογενειακή».

Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη #ΝεαΖηλανδια. Βρίσκομαι σήμερα στη Θράκη, μια περιοχή που η συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων είναι υποδειγματική. Η μισαλλοδοξία, ο φανατισμός, ο ρατσισμός δεν χωρούν σε σύγχρονες κοινωνίες.

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) March 15, 2019


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Great Place to Work για 3η χρονιά

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επενδύει σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό της,  συμμετέχοντας ενεργά στον μετασχηματισμό του Ομίλου …