Πολύ σκληρή για να… πεθάνει η ΑΕΛ στα Γιάννενα

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ

ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΛ αλληλοεξουδετερώθηκαν σήμερα στο απόγευμα στους «Ζωσιμάδες», με το τελικό 0-0 πάντως, για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, να χαροποιεί περισσότερο τους «βυσσινί».
Οι Ηπειρώτες ήταν καλύτεροι αλλά… φλύαροι στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη η Λάρισα ανέβηκε και μέχρι το 74’ που έμεινε με παίκτη λιγότερο, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα για να πάρει ένα πολύτιμο πόντο στη μάχη για την παραμονή...
Ακόμα και τότε όμως, ο ΠΑΣ δεν βρήκε τον τρόπο να νικήσει τον Κρίστινσον και έμεινε για τρίτο σερί εντός έδρας ματς χωρίς να σκοράρει. Γεγονός που ενδεχομένως να του κοστίσει αφού τον κράτησε στην 13η θέση της βαθμολογίας, με 26 πόντους αλλά και ματς περισσότερο από τους άλλους… μελλοθάνατους!
Η ΑΕΛ δικαιούται να έχει παράπονα από τις αποφάσεις του διαιτητή Ζαχαριάδη, πάντως, καθώς απέβαλλε αυστηρά με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ζίζιτς την ώρα που για παρόμοια φάση στο πρώτο ημίχρονο δεν έδειξε ούτε φάουλ εναντίον του Αθανασιάδη.
Ενώ παράλληλα υπάρχει και η περίπτωση του 22ου λεπτού, όπου ο Μιχαήλ σπρώχνει τον Νούνιτς με τον Μακεδόνα ρέφερι να μην υποδεικνύει παράβαση, δηλαδή πέναλτι.
Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΣ ξεκίνησε πιο δυναμικά και πήρε από νωρίς τα ηνία της αναμέτρησης. Με την κατοχή της μπάλας δική τους, οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη επέβαλλαν γρήγορο ρυθμό και προσπάθησαν να φτάσουν σε ένα γρήγορο γκολ που θα τους έδιωχνε το άγχος.
Στάθηκαν όμως άτυχοι στο 11ο λεπτό, καθώς το σουτ του Πάντελιτς έξω από την περιοχή σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κρίστινσον, ο οποίος εξουδετέρωσε με τα πόδια την προσπάθεια του Νικολιά, μετά από ωραίο συνδυασμό του δεύτερου με τον Λεό στο 16’!
Η ΑΕΛ έδειξε διάθεση να περιμένει στο μισό γήπεδο τον αντίπαλό της, κλείνοντας τους χώρους προς τα καρέ της. Μετά το 20λεπτο, ανέβασε κάπως την απόδοσή της ενώ οι «βυσσινί» διαμαρτυρήθηκαν για ένα πέναλτι στο 22’. Όταν ο Μιχαήλ έσπρωξε στον αέρα τον Νούνιτς την ώρα που εκείνος προσπάθησε να κάνει κεφαλιά μέσα από την περιοχή…
Ακολούθησαν δύο κεφαλιές από τους Αθανασιάδη και Μιχαήλ, στο 39’ και στο 41’ αντίστοιχα, που πέρασαν αμφότερες άουτ, για να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.
Στην επανάληψη, ο Τζιανλούκα Φέστα πέρασε στο παιχνίδι τον Σικάβκα αντί του Λεοζίνιο, αλλάζοντας και τον σχηματισμό της ομάδας του σε 3-5-2. Μάλιστα, η ΑΕΛ έδειξε να λειτουργεί καλύτερα έτσι και είναι ενδεικτικό πως κατέγραψε δύο καλές φάσεις στα πρώτα πέντε μόλις λεπτά…
Ωστόσο, ο Μιχαήλ έδιωξε έστω και δύσκολα το σουτ του Γιακιμόβσκι από θέση μέσα αριστερά, στο 48’, ενώ το σουτ του Νούνιτς από το ύψος του πέναλτι, στο 53’, πέρασε άουτ.
Όσο περνούσε η ώρα, ο ρυθμός έπεφτε, με τον ΠΑΣ να… θέλει αλλά να μην μπορεί να φτάσει στο 1-0. Μάλιστα, λίγο έλειψε η λύση να δοθεί από αντίπαλο, το 69’, με τον Ζίβκοβιτς να μην εκτιμάει σωστά τη φάση αλλά η προσπάθεια του Αποστολόπουλου ήταν άστοχη...
Στο 74ο λεπτό, οι ισορροπίες άλλαξαν, με τον Ζίζιτς να αποβάλλεται και να ακολουθεί… μονότερμα από τους γηπεδούχους, με τον Παμλίδη που πέρασε ως αλλαγή να πρωταγωνιστεί, έχοντας αλλεπάλληλες χαμένες κεφαλιές μέσα σε σύντομο διάστημα!
Ούτε το εντυπωσιακό ψαλιδάκι του Μάνου, ούτε η προσπάθεια του Μπουκουβάλα, ούτε το νέο σουτ του πρώτου, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, βρήκαν στόχο, με αποτέλεσμα το 0-0 να «σφραγίσει» τις προσπάθειες των δύο ομάδων.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα (3-5-2): Μιχαήλ Ν., Κάργας, Μιχαήλ Α., Σκόνδρας (77’ Παμλίδης), Αποστολόπουλος, Κάστρο (81’ Γιάκος), Πάντελιτς, Νικολιάς, Μπουκουβάλας, Αθανασιάδης, Λεό (62’ Μάνος).
ΑΕΛ (3-4-3): Κρίστινσον, Μπράλιτς, Μόρας, Γκοϊκοβιτς (89’ Γκόλιας), Μπέρτος, Σεσέροβιτς (80’ Ζίζιτς), Μιλοσάβλιεβιτς, Γιακιμόβσκι, Λεοζίνιο (46’ Σικάβκα), Ζίβκοβιτς, Νούνιτς.
Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Πηγή: sport-fm.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …