Aναβολή του Brexit σε δύο στάδια εξετάζει η Ε.Ε.

Οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν να προσφέρουν την Παρασκευή μια αναβολή του Brexit σε δύο στάδια, που θα εξαρτάται από την έγκριση από το βρετανικό κοινοβούλιο της Συμφωνίας Αποχώρησης, την επόμενη εβδομάδα, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αν το κοινοβούλιο εγκρίνει τη Συμφωνία, τότε το μπλοκ θα προσφέρει μια αναβολή του Brexit εώς τις 22 Μαΐου, ενώ αν καταψηφίσει τη Συμφωνία, τότε η Βρετανία θα πρέπει μέχρι τις 12 Απριλίου να ενημερώσει την Ε.Ε. αν θα διεξαγάγει ευρωεκλογές (23-26 Μαΐου).

Σε αυτή την περίπτωση, εάν δηλαδή η Βρετανία συμφωνήσει να διεξαγάγει Ευρωεκλογές, η Ε.Ε. θα εξετάσει τότε μια μεγαλύτερη παράταση και αν όχι ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα συμβεί στις 22 Μαΐου.

Νωρίτερα, πηγές που επικαλείται το Reuters, ανέφεραν πως επικρατούσε διάσταση απόψεων μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών ως προς την ημερομηνία καθυστέρησης του Brexit, με τους ηγέτες να εξετάζουν διάφορες επιλογές, την παράταση της προθεσμίας έως τις 7 Μαϊου, έως τα τέλη του έτους ή ακόμη και μια ανοικτή ημερομηνία.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, διατύπωσε -σύμφωνα με πληροφορίες- την πρόταση να δοθεί παράταση μέχρι τις 22 Μαΐου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης για αυτοκινητόδρομο Ε65: "Έργο πνοής" που θα φέρει ανάπτυξη

"Δεσμευτήκαμε να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε ένα απέραντο εργοτάξιο. Σήμερα τα εργοτάξια δίνουν μεγάλα έργα" …