Βρούτσης: Πρωταθλητής στις καταγγελίες για κακοδιαχείριση το ασφαλιστικό σύστημα - Αδιαφάνεια και γραφειοκρατία

Βρούτσης: Πρωταθλητής στις καταγγελίες για κακοδιαχείριση το ασφαλιστικό σύστημα - Αδιαφάνεια και γραφειοκρατία

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, με δήλωσή του σχολίασε «κόλαφο» την ετήσια Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για το 2018 για το ασφαλιστικό σύστημα.

«Η ετήσια Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για το 2018, αποτελεί κόλαφο για το υπουργείο Εργασίας, καθώς επιβεβαιώνει απόλυτα την κακοδιαχείριση, την αδιαφάνεια, τις αδικίες, την γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία των πολιτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, η συντριπτική πλειοψηφία των καταγγελιών των πολιτών σε σχέση με υποθέσεις κακοδιοίκησης, αφορούν το υπουργείο Εργασίας και το ασφαλιστικό σύστημα. Πιο συγκεκριμένα, από τις 15.644 αναφορές – καταγγελίες που υποβλήθηκαν το 2018, οι 1.834 ή 5,3% αφορούν τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση (αδιαφάνεια, ταλαιπωρία του πολίτη) από το 2015 έχουν αυξηθεί κατά 36%!

Δυστυχώς, τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την κριτική, τις ανησυχίες μας, αλλά και την μεγάλη ζημιά που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση με αποκλειστικά δική της ευθύνη στο ασφαλιστικό σύστημα.

Μόνιμα θύματα αυτής της ανερμάτιστης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι συνταξιούχοι, οι ασφαλισμένοι, οι εργοδότες, αλλά και το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας που διαλύεται συστηματικά από μια κυβέρνηση που συνειδητά κινείται στις ράγες του λαϊκισμού και της δημαγωγίας. Μια κυβέρνηση που εξαπατά τους πολίτες και τελικά ενδιαφέρεται μονάχα για την ικανοποίηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …