Μηχανισμός περιορισμού ταχύτητας των ΙΧ στο ανώτατο επιτρεπτό όριο από 2022

shutterstock

Όλα τα καινούρια μοντέλα αυτοκινήτων από το 2022 και έπειτα θα φέρουν ειδικό μηχανισμό που δεν θα επιτρέπει περισσότερη, από το ανώτατο επιτρεπτό όριο, ανάπτυξη ταχύτητας σύμφωνα με νέους αυστηρούς κανόνες ασφαλείας που αναμένεται να θεσπίσει η ΕΕ.
Ο μηχανισμός αυτός θα πρέπει να έχει ενσωματωθεί σε όλα τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων εντός χρονικού διαστήματος τριών ετών από την έγκριση της σχετικής νομοθεσίας.
Το εν λόγω νομοσχέδιο περιλαμβάνει μια σειρά από επιπρόσθετα νέα μέτρα ασφαλείας που υπόκεινται πλέον στην έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κρατών μελών της ΕΕ το Σεπτέμβριο.
Μάλιστα τους συγκεκριμένους κανόνες ασφαλείας αναμένεται σύμφωνα με την Διεθνή Ομοσπονδία Πιστοποίησης Αυτοκινήτων να ενστερνιστεί και η Βρετανία, ανεξάρτητα από το Brexit.
Τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με συστήματα ασφαλείας όπως, καταγραφείς δεδομένων, αυτόνομο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, μηχανισμός υποβοήθησης για σταθερή πορεία εντός λωρίδας, ανιχνευτής κόπωσης οδηγού και κάμερες ή αισθητήρες για την οπισθοπορεία.
Αξίζει να σημειωθεί πως εντός των νέων τεχνολογιών περιλαμβάνεται και μηχανισμός «ελέγχου» για τα επίπεδα κατανάλωσης αλκοόλ για οδηγούς στους οποίους έχει επιβληθεί ανάλογο πρόστιμο στο παρελθόν.
Ειδικότερα, η νομοθεσία πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από τον Μάιο του 2022 για μοντέλα των οποίων η παραγωγή δεν έχει ακόμη εγκριθεί και τον Μάιο του 2024 για μοντέλα διαθέσιμα για πώληση.
Το συμβούλιο έχει πιέσει για την εφαρμογή τεχνολογίας περιορισμού της ταχύτητας, υποστηρίζοντας ότι θα συμβάλει στον περιορισμό των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων σε ολόκληρη την ήπειρο.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, οι περιοριστές στην ταχύτητα θα έχουν ως αποτέλεσμα την μείωση των τροχαίων κατά 30 τοις εκατό, αποτρέποντας έτσι τον θανατηφόρο τραυματισμό έως και 25.000 ατόμων μέσα στα 15 χρόνια υποχρεωτικής εφαρμογής του νόμου.
Πηγή: Daily Mail


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Υπόμνημα Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο για «κόψιμο» των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

«Η πραγματική ηγεσία του κόμματος ασκείται από τον καταδικασθένα σε ποινή κάθειρξης για ένταξη και …