Το μυστήριο κονδύλι, η δήλωση Πετρόπουλου και οι προεκλογικές κινήσεις

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Νέα ερωτήματα για το «αδέσποτο» κονδύλι που εντόπισαν οι θεσμοί στην νεότερη μετα-Μνημονιακή έκθεσή τους για την Ελλάδα προκάλεσε η σημερινή δήλωση του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους, παραπέμποντας στον πρωθυπουργό.
Στην έκθεση του Φεβρουαρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε πως ο προϋπολογισμός περιέχει κονδύλι ύψους περίπου 650 εκατομμυρίων ευρώ που δεν έχει συγκεκριμένο στόχο, ποσό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για δαπάνες που δεν έχουν προβλεφθεί στους δημοσιονομικούς υπολογισμούς των Βρυξελλών.
Το κονδύλι αποτελεί κατάλοιπο των χρημάτων που προορίζονταν για την καταβολή αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια όμως δεν χρειάστηκε, με συνέπεια πλέον να είναι διαθέσιμο για άλλα έξοδα, όπως ανέφερε η Κομισιόν, σημειώνοντας τον προβληματισμό της.
Το ποσό των 650 εκατομμυρίων είναι κοντά στα 648 εκατ. που εκτιμάται πως θα χρειαζόταν η κυβέρνηση ώστε να πληρώσει το δώρο Πάσχα, ενόψει των ευρωεκλογών και των καλπών για την αυτοδιοίκηση που θα στηθούν τον Μάιο.
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών είχαν δηλώσει πως τα 650 εκατ. εξακολουθούν να συνδέονται με εκκρεμότητες που μπορεί να προκύψουν από δικαστικές αποφάσεις.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος «άδειασε» το απόγευμα τον κ. Πετρόπουλο, δηλώνοντας πλήρη άγνοια για καταβολή δώρου το Πάσχα, ενώ και το Μέγαρο Μαξίμου απέφυγε να στηρίξει τον υφυπουργό.
Οι εξελίξεις υποχρέωσαν τον κ. Πετρόπουλο σε αναδίπλωση. Διευκρίνισε πως ουδέποτε δήλωσε ότι πρόκειται να καταβληθεί δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να εξαπατά και να προκαλεί τους συνταξιούχους», χρησιμοποιώντας τις γνωστές μεθόδους δημαγωγίας και λαϊκισμού, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …