Γιάννης Πούπκος: «Ο Δημοκρατικός Ελληνικός λαός πάντα καταδίκαζε τους τραμπούκους στην αφάνεια»

Αυτοί που νομίζουν ότι πέτυχαν «νίκη» τακτικής με τη δεύτερη, στη σειρά, παρεμπόδιση της διενέργειας του συνεδρίου της ΓΣΕΕ, θα καταλάβουν σύντομα ότι υπέστησαν μια τεράστια στρατηγική ήττα.

Διαχρονικά, ο δημοκρατικός ελληνικός λαός καταδίκαζε τους τραμπούκους και τους φορείς της βίας στην αφάνεια. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα, όσες προσπάθειες κι αν κάνουν να «εξάγουν» στα συνδικάτα την πολιτική τους κρίση και τη συνδικαλιστική τους αδυναμία. Άλλωστε, με τις τακτικές αυτές δεν πρόκειται ποτέ να τα ελέγξουν.

Για αυτό που λυπάμαι είναι ότι η γενιά μου μεγάλωσε έχοντας ως όραμα να δει την Ελλάδα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Το ότι η ελληνική Πολιτεία δεν μπορεί να εγγυηθεί τη σωματική ακεραιότητα των δημοκρατικά εκλεγμένων συνέδρων και τη διεξαγωγή ενός κορυφαίου συνεδρίου, την οποία απαιτεί η συντριπτική πλειοψηφία αυτών, διαλύουν κάθε αυταπάτη περί σύγχρονου κράτους.

Με επιμονή στις αξίες μας, με σεβασμό στον άνθρωπο και στη δημοκρατία θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και θα μπούμε ανάχωμα στην επιχειρούμενη διάλυση των συνδικάτων. «Όσοι – στα άχαρα χρόνια μας – καταφέρουν να βρουν το μεγάλο μέσα στα μικρά εκείνοι θα καβαλήσουν το κύμα της επόμενης μέρας».

Γιαννης Πούπκος
Γραμματέας Νέων ΓΣΕΕ


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Οριακή άνοδος 0,06%, στα 175,44 εκατ. ευρώ ο τζίρος

Πάντως η αγορά έκλεισε με θετικό πρόσημο για έκτη συνεδρίαση στη διάρκεια των οποίων ο …