Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Νέα Υόρκη λόγω επιδημίας ιλαρά

AP Photo/Seth Wenig

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε νωρίτερα η Νέα Υόρκη λόγω της επιδημίας ιλαρά που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στην πόλη.
Με τα περισσότερα κρούσματα να έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στις ορθόδοξες και εβραϊκές κοινότητες του Μπρούκλιν, ο δήμαρχος Μπιλ Ντε Μπλάσιο δήλωσε ότι πολίτες που κατοικούν συγκεκριμένα στο Γουίλιαμπουργκ και το Μπρούκλιν θα υποβληθούν σε υποχρεωτικό εμβολιασμό για την ιλαρά, καθώς εκτιμάται πως η επιδημία είναι η μαζικότερη που έχει καταγραφεί, εδώ και δεκαετίες στην πόλη.
Ο δήμαρχος τόνισε εκτός των άλλων ότι όσοι αψηφήσουν το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού κινδυνεύουν με κυρώσεις και πρόστιμα της τάξεως των 1000 δολαρίων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, από το φθινόπωρο έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 285 επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Είκοσι ένα ασθενείς χρειάστηκε να εισαχθούν σε νοσοκομεία ενώ πέντε εξ αυτών νοσηλεύτηκαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Την ίδια ώρα, στα 465 ανέρχονται τα κρούσματα συνολικά στις ΗΠΑ, από την αρχή του έτους με 78 να έχουν καταγραφεί τις τελευταίες επτά μέρες.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Λεωφορεία. Στάσεις εργασίας την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Λεωφορεία ΟΑΣΑ – Στάσεις εργασίας την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024   Αστικά λεωφορεία ΟΑΣΑ. Στάσεις εργασίας …